Vuoden golfteko! − Matilda Castren nousi LPGA Tourille - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

Vuoden golfteko! − Matilda Castren nousi LPGA Tourille

Matilda Castren pelaa LPGA-kiertueella kaudella 2020.

Castren on kautta aikain toinen naisten Yhdysvaltain kiertueelle yltänyt suomalaispelaaja.

Matilda Castren (+2) teki kovan tempun raivattuaan tiensä LPGA Tourille Pinehurst Resortissa Pohjois-Carolinassa lauantaina huipentuvassa karsintafinaalissa. Hän on vaativassa turnauksessa parhaillaan jaetulla 30. sijalla, kun 45 parasta ja samaan tulokseen yltäneet saavat kortin kiertueelle.

Päätöskierros on useimpien ryhmien osalta yhä kesken, mutta jämäkästi kahteen birdieen urakkansa päättäneen Castrenin kortti on tässä vaiheessa selviö.

Castren, 24, pelasi karsintafinaalin alussa vahvasti luoden hyvän pohjan keskiviikkona käynnistyneelle kilpailun kakkososalle. Eroa ensimmäisiin korttirajan alapuolella kärkkyneisiin oli kuuden kierroksen jälkeen kuusi lyöntiä, kunnes perjantaina ”turvaraja” supistui kolmeen lyöntiin.

Hän pelasi kuitenkin ratkaisevalla kahdeksannella kierroksella mainiosti tuloksen, 71 (-1), ja on ottamassa maailman kovimmalle kiertueelle − neljän lyönnin turvin − kattavaan korttiin oikeuttavan kategorian 14.

”Viimeiset kolme viikkoa ovat olleet melkoista tunteiden vuoristorataa ja vielä nytkin ovat tunteet pinnassa. Viimeinen kierros oli aika taistelua, mutta lopussa tuli pari tosi hyvää lyöntiä. Fiilis oli aika varma, vaikka siinä lopussa tiukassa paikassa vähän jännitti. Ihan nappiin loppu meni”, Castren kertoi Yle Urheilulle antamassaan haastattelussa.

Petteri Nykyn valmentama Castren on muuttamassa ensi viikolla Kalifornian San Diegoon, joka on sijaintinsa puolesta hyvä tukikohta LPGA-kiertueella pelaavalle urheilijalle.

”En ole aiemmin tuolla käynyt, mutta sen pitäisi olla golfin pelaamiselle otollinen paikka. Pienestä pitäen olen haaveillut LPGA-kiertueelle pääsemisestä. Onhan tämä unelmien täyttymys.”

Nykky jatkaa Castrerin tiimissä myös jatkossa, mutta sanoo Yle Urheilulle todennäköisesti ottavansa myös toisen valmentajan.

Nopea nousu maailman kovimmalle kiertueelle

Eri ikäkausien maajoukkueissa 15-vuotiaasta lähtien pelannut Castren voitti USA:ssa maineikkaan Doral-Publix Junior -kilpailun vuosikymmenen alussa, ja sai useita stipendi-tarjouksia yhdysvaltalaisilta yliopistoilta.

Opinahjokseen Castren valitsi lopulta Florida State Universityn, josta hän valmistui keväällä 2017. Hän ryhtyi samana kesänä ammattilaiseksi ja ylsi ensimmäisessä pro-kilpailussaan, LET Access Series -kiertueeseen kuuluneessa Belfius Ladies Openissa yhdeksänneksi.

Ensimmäinen ammattilaisvoitto tuli seuraavana vuonna paikallisen minitourin kilpailussa Daytonassa Floridassa, ja pian Castren alkoi saada paikkoja myös USA:n kakkoskiertueen Symetra Tourin kilpailuihin. Tänä vuonna Castren pelasi 13 kilpailua Symetra Tourilla, parhaan sijoituksen oltua 24:s.

Castren taisteli lokakuussa Venicessä Floridassa pelatussa LPGA-kiertueen karsintojen toisessa vaiheessa veitsi kurkulla paikan karsintafinaaliin. Ennen päätöskierrosta viimeisiin jatkopaikassa kiinni olleisiin kilpailijoihin oli matkaa kolme lyöntiä, mutta Castren pelasi ahdistettunakin kisan parhaan tuloksensa, 67, ja eteni lopulta kahden lyönnin marginaalilla karsintafinaaliin.

LPGA Tourilla ja ylipäänsä Yhdysvaltain pääkiertueilla on suomalaisista pelannut aiemmin vain Minea Blomqvist-Kakko. Hän kuului LPGA:n kalustoon vuosina 2006−2012.

Lähde: Yle Urheilu

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (5 kpl)