14.–21.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][7]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Voittokamppailussa oleva Komulainen: ”Meni vähän oma rytmi sekaisin, kun tuli pimeää ja pelattiin valoissa”

Noora Komulainen sivalsi palloa Dubain kilpailun toisella kierroksella LED-valojen loisteessa. Kuva: Tristan Jones/LET

Hyvä lyönti- ja puttituntuma lupaavat suomalaiselle menestyksekästä finaalikierrosta.

Noora Komulainen pelasi toisen perättäisen 70 lyönnin kierroksen Emirates Golf Clubilla meneillään olevassa naisten Euroopan kiertueen turnauksessa. Vahvan vireen löytänyt Tammer-Golfin kasvatti nousi kokonaistilanteeseen neljä alle, millä heltiää 36 reiän jälkeen jaettu kuudes sija.

Hän starttasi yhteislähtökilpailun toisella kierroksella kolmannelta reiältä. Päivän mittaan Komulaiselle kirjattiin viisi birdieä ja kolme bogia, joista kaksi tuli harmillisesti kahdella viimeisellä reiällä.

Historiallisessa Omega Dubai Moonlight Classic -kilpailussa pelattiin kahtena ensimmäisenä päivänä aamu- ja iltapäivälähdöillä. Komulaisella oli vuorossa torstaina myöhäisempi vuoro.

”Meni vähän oma rytmi sekaisin, kun tuli pimeää ja pelattiin valoissa. En saanut enää lyötyä laadukkaita lähestymisiä kahdella viimeisellä, Bogi-bogi-lopetus jäi vähän harmittamaan”, hän sanoi.

Komulaisen peli on pidempään jatkuneen vaisun jakson jälkeen asettumassa uomiinsa. Kateissa ollut lyöntituntuma löytyi kisan aattona lantion asennon muutoksella alkuasennossa.

”Tänäänkin oli hyvää lyömistä ja sain myös hyviä putteja sisään. Jotenkin aika rento fiilis lähteä pelaamaan huomenna. Koetan vain nauttia pelistä, kun pitkästä aikaa tuntuu hyvältä.”

Ruotsin Caroline Hedwallin kanssa parhaana pohjoismaalaisena keikkuvalla Komulaisella on laadukkaalla kolmannen kierroksen esityksellä mahdollisuudet vaikka mihin.  Eroa kärkipaikkaa jakaviin Saksan Esther Henseleitiin ja Espanjan Nuria Iturriosiin on viisi lyöntiä.

Kisan toinen suomalainen, Ursula Wikström (par) paransi peliään torstaina, ja löi tuloksen 71. Vantaalaisen 16:nneksi nostanut aamukierros sisälsi neljä birdieä ja kolme bogia.

”Tänään peli oli jo hieman parempaa kuin eilen. Puttaaminen oli vahvaa reiän lähellä, mutta lähestymislyönnit jäivät turhan kauaksi ja birdiet melko vähiin”, kolme lyöntiä top 10:stä oleva Wikström sanoi.

”Eilen pelattiin viimeiset viisi väylää kirkkaiden lamppujen valossa ja olihan se vähän erilaista. Varjoja tulee joka suunnasta, mutta yllättävän hyvin siinä puttilinjatkin näki.”

Pro Am -tyyppisessä kilpailussa amatöörit pelasivat ammattilaisten kanssa kahtena ensimmäisenä päivänä. Perjantaisella päätöskierroksella golfkeskuksen Faldo-kenttää kiertävät vain ammattilaiset. Kaikkien ryhmien lähdöt ovat yhteislähdön sijaan ykköstiiltä.

Suomalaisten lähtöajat* kolmannella kierroksella:

12.25 Ursula Wikström-Meghan MacLaren (ENG)-Holly Clyburn (ENG)
13.03 Hannah Burke (ENG)-Noora Komulainen-Caroline Hedwall (SWE)

*Suomen aikaa

Lue seuraavaksi: Lantion asennon muutos auttoi – Noora Komulainen kuin uudestisyntynyt

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje