Voittoa tiukasti jahdannut Branden Grace liputettiin ulos kilpailusta – myös ensi viikon major jää väliin - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Voittoa tiukasti jahdannut Branden Grace liputettiin ulos kilpailusta – myös ensi viikon major jää väliin

Hyvin pelanneen Branden Gracen kisaurakka päättyi harmillisesti lauantaina. Kuva: Getty Images

Kymmenkertainen pääkiertuevoittaja sai lauantaina tiedon koronavirustartunnastaan.

Samanaikaisesti Memphisin WGC-turnauksen kanssa pelattavan PGA Tourin kilpailun kolmantena päivänä koettiin erikoinen tilanne, kun kisan puolivälissä toisena ollut Branden Grace joutui jättämään leikin sikseen.

Syy oli täysin perusteltu, sillä hän sai lauantaina tiedon koronavirustartunnastaan. Grace huomasi olleensa edellisenä iltana tavallista väsyneempi, minkä hän arveli aluksi johtuvan korkeasta paikasta.

”Lauantaiaamuna ilmoitin PGA Tourille oireistani ennen kentälle lähtemistä. Halusin koronatestiin ajatellen kanssapelaajieni ja muiden kilpailun kanssa tekemisissä olevien turvallisuutta. Tulos oli positiivinen”, hän sanoi.

Gracen, 32, kohdalla sairastuminen on tavallista harmillisempaa, sillä hän kamppaili turnauksen voitosta jaettuaan Barracuda Championshipissä kakkostilaa 36 reiän jälkeen.

”Tämä on valitettavaa huomioiden asemani tulostaululla, mutta terveytemme on kaikkien tärkein asia”, hän jatkoi.

Eteläafrikkalainen joutuu olemaan nyt kymmenen päivää eristyksissä. Pelaajan caddien testitulos oli negatiivinen, eikä kisapaikalla havaittu lauantaina muita tartuntoja. Kyseessä on kahdeksas PGA Tourin pelaajalla ilmennyt koronatartunta.

Yhdeksän voittoa European Tourilla ja yhden PGA Tourilla saavuttanut Grace joutuu tartuntansa vuoksi jättämään väliin ensi viikolla San Franciscossa pelattavan kauden ensimmäisen majorin, PGA Championshipin.

Gracella on hyvä historia major-kilpailuista. Hän on sijoittunut Mastersia lukuun ottamatta jokaisessa vähintään kerran kuuden joukkoon. PGA Championshipissä Grace on ollut parhaimmillaan kolmas vuonna 2015.

Kuluva vuosi on ollut Englannin Manchesterissä asuvalle pelaajalle tavallista vaikeampi, vaikka hän tammikuussa South African Openin voittikin. Viimeisestä yhdeksästä kilpailusta kaksi kolmasosaa on päättynyt karsiutumiseen. Maailmanlistalla sijalla 79 oleva Grace on rankattu parhaimmillaan 11:nneksi.

Truckeessa Kaliforniassa pelattavaa Barracuda Openia kolmen kierroksen jälkeen johtaa Troy Merritt.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje