[10][12]

[10][12]
Kilpagolf - LPGA Tour

Ylivoimaisen voiton LPGA:lla ottanut Ko sivusi Sörenstamin kovaa ennätystä

Jin Young Kolla on tilastoissaan nyt kaksinumeroinen määrä LPGA-voittoja. Kuva: Getty Images

Takaisin maailmanlistan ykköspaikalle kärkkyvä Jin Young Ko saavutti jo kauden kolmannen ykköstilansa naisten Yhdysvaltain kiertueella.

Alusta asti New Jerseyssä viikonvaihteessa pelattua LPGA-turnausta johtanut Jin Young Ko otti voiton näytöstyyliin. Hän päätyi 72 reiän Coginzant Founders Cup -kilpailussa kokonaistulokseen 266 (-18) jättäen toiseksi sijoittuneen Saksan Caroline Massonin neljän lyönnin päähän.

Kilpailun voittoa puolustanut Ko pelasi sunnuntaina 14. peräkkäisen alle 70 lyönnin kierrostuloksen, ja nousi LPGA:n ennätystilastossa Annika Sörenstamin rinnalle. Ruotsalainen onnistui vastaavassa tempussa kymmenentenä kautenaan naisten Yhdysvaltain kiertueella vuonna 2005.

Sörenstam voitti ennätyksellisen jakson aikana neljästä kilpailustaan kolme, joista yksi oli major. Yhdessä turnauksessa hän sijoittui kakkoseksi.

Oman kuutosella alkavien kierrosten putkensa heinäkuun lopulla Evian Championshipissä käynnistänyt Ko on voittanut ennätyssarjansa puitteissa nyt kaksi kilpailua ja ollut kerran toinen. Edellinen ykköstila tuli syyskuun puolivälin jälkeen pelatussa Cambia Portland Classicissa.

Ko, 26, on maailmanlistan ykkösen Nelly Kordan ohella ainoa, joka on pystynyt tällä kaudella kolmeen voittoon LPGA Tourilla. Hän on myös kautta aikain viides urallaan vähintään kymmeneen voittoon yltänyt korealainen. Tässä tilastossa Se Ri Pak on 25 ykköstilallaan omaa luokkaansa.

Seuraavaksi Ko matkustaa kotimaahansa, kun Buhanissa käydään LPGA:n ohjelmaan kuuluva BMW Ladies Championship. ”Asian Swingin” piti alun perin kattaa neljä turnausta, mutta loput kilpailut ovat peruuntuneet matkustusrajoitusten vuoksi.

Palkintorahaa 450 000 dollaria kuitannut Ko kutisti Kordan etumatkaa taistelussa Race to the CME Globe -kokonaiskilpailun voitosta. Kultaa Tokion olympialaisissa voittanut Korda suisti ensin mainitun kesällä maailmanlistan kärkipaikalta otettuaan ensimmäisen major-tittelinsä Women’s PGA Championshipissä.

Mountain Ridge Country Clubin kentällä pelatussa New Jerseyn turnauksessa Korda ei ollut parhaimmillaan jäätyään sijalle 19. Korda ei osallistu Etelä-Korean kilpailuun, mikä antaa tulikuumalle Kolle hyvät mahdollisuudet kiivetä LPGA-rankingin johtoon.

Kiertueen kokonaiskilpailussa 25:ntenä oleva Matilda Castren ei yltänyt jatkokierroksille.