Virheet söivät Ilosen tulosta - Golfpiste.com

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - World Golf Championships

Virheet söivät Ilosen tulosta

Mikko Iloselle jäi Ohion kisan avauspäivän jälkeen reilusti parannettavaa. Kuva: Getty Images

Mikko Ilonen (75) on avauspäivän jälkeen Ohiossa pelattavassa World Tourin kisassa jaetulla sijaluvulla 68. Pelaajia on mukana 76, kaikk ipääsevät myös viikonlopun kierroksille. Marc Leishman (64) johtaa, Tiger Woods (68) antoi hyvän näytön Ryder Cupia varten.

Ilosen ensimmäinen avaus suuntautui vasemmalle vesiesteeseen, josta hän joutui droppaamaan pallonsa rangaistuslyönnillä. Tuloksena oli bogi. Toisella väylällä Ilonen teki birdien, kahdella seuraavalla taas bogit. Päivän aikana bogeja kertyi peräti kuusi, lisäksi yksi tuplabogi vaikeutti tuloksentekoa.

Ilonen osui kapeisiin väyliin vain tyydyttävästi (6/14), viheriöosumia oli yhdeksän, joka on torstain keskiarvoa pienempi luku.

Viimeiset kolme reikää Ilonen pelasi vahvasti yhden alle, aineksia oli toiseenkin birdieen.

”Lämmittelyn jälkeen ote tekemiseen oli erinomainen, rento mutta vahva. Bogit alussa tulivat varsin turhanoloisesti. Ne eivät kuitenkaan vielä vatiani kaataneet. Uskoin hyvään loppukierrokseen. Puolivälissä tökkäsin vielä kaksi bogia. Keskittyminen häiriintyi niiden seurauksena ja sutaisin vielä yhden tuplan”, Ilonen sanoi.

”Tulos ei tänään vastannut sitä hyvää tunnetta, jonka olin saanut heräteltyä henkiin. Tavoite on nyt kolmella viimeisellä kierroksella painaa yhteistulos parin tuntumaan, mieluusti allekin. Matkaa siihen on, mutta eväitä huomattavasti parempiin esityksiin on selkeästi olemassa.”

Marc Leishman oli torstaina rautaisessa vedossa. Kuva: Getty Images

Marc Leishman oli torstaina rautaisessa vedossa. Kuva: Getty Images

Paalulla olevalla Leishmanilla on vain yksi voitto PGA Tourilta, mutta hän osoittanut viihtyvänsä isoissa turnauksissa jo viime kaudesta lähtien. Australialainen pelasi Firestone Country Clubin South-kentän molemmat puoliskot 32 lyönnillä. Mainio kierros sisälsi kahdeksan birdietä ja kaksi bogia.

Vaikka Leishman osui vain 11 viheriölle, hän onnistui hyödyntämään tehokkaasti birdiepaikkansa. Putteja hänelle kertyi päivän mittaan 24. ”Löin hyviä draiveja. Se tekee tästä kentästä hieman helpomman, jos pallo on väylällä. Raffissa on jo vaikeampaa”, Leishman sanoi.

Ryan Moore, Charl Schwartzel ja Justin Rose jakavat kakkostilaa, lyönnin päässä Leishmanista. Patrick Reed, Rickie Fowler ja Graham DeLaet ovat seuraavina. Heidän avauskierroksen tulos oli 67. Moorelle Ohion kisa on Woodsin tavoin tärkeä näyttöpaikka Ryder Cupia ajatellen. Hän ei tehnyt torstaina paria heikompaa reikätulosta. Mooren viimeiset viisi reikää sisälsi kolme birdietä.

Kymmenenneltä tiiltä urakkansa aloittanut Rory McIlroy pelasi ensimmäiset yhdeksän reikää kaksi alle. Kentän toinen puolisko sujui häneltä hieman takkuillen. Hän teki tilanteessa kolme alle päivän ensimmäisen boginsa kolmannella (McIlroyn 12:s) reiällä, ja tuplabogin toiseksi viimeisellä.

British Openin vastikään voittanut pohjoisirlantilainen löi kahdeksannella reiällä bunkkerilyöntinsä hieman pitkäksi foregriinin ja karheikon rajalle. Chippi osui suoraan pallon kylkeen, ja McIlroy teki kahdella putilla reikätuloksen kuusi. Viimeisen reiän birdie pelasti hänelle kuutosella alkavan kierrostuloksen par-70-kentäll
ä.

Päivän suurin pettymys oli U.S. Openin kesäkuussa voittanut Martin Kaymer. Tuloksen 77 lyönyt saksalainen ei tehnyt koko päivänä yhtään birdietä. Huonoin jakso osui reikien 10 ja 14 välillä, jossa hän tuhri neljä bogia.

Lähde: PGA Tour

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (6 kpl)