26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista

26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Villegas säväytti Greensborossa

Camilo Villegas teki avauspäivänä yhden eaglen ja viisi birdietä. Kuva: Getty Images

Tulos 63 takasi Camilo Villegasille kärkipaikan Wyndham Championshipissä avauskierroksen jälkeen. Kolme turnausta PGA Tourilla voittanut kolumbialainen on FedExCupin pisteissä sijalla 105, kun 125 parasta jatkaa ensi viikolla alkaviin kiertueen pudotuspeleihin.

”Hienoa, että selvisin kierroksesta ilman bogeja. Se osoittaa että pelasin johdonmukaisesti”, Villegas sanoi. ”Osuin hyvin väylille ja viheriölle, sain putit läheltä sisään. Missasin vain yhden griinin, ja löin palloa mukavasti.”

Edellisen kerran vuonna 2010 (Honda Classic) voittanut Villegas on tuskaillut tällä kaudella pelinsä kanssa. Paras sijoitus on St. Jude Classicin 11:s tila.

”Pelin luonne on sellainen. Tulee nousuja ja laskuja, hyviä ja huonompia vuosia. Kysyi keneltä tahansa täällä olevalta pelaajalta, jokainen haluaa pelata paremmin. Golf on kohdellut minua hyvin, en voi valittaa.”

”Haluanko pelata paremmin? Kyllä. Tuntuuko siltä, että olisin pelannut viimeiset 2,5 vuotta taitojeni mukaisesti? Ei. Elämässä ei ole kysymys pelkästään golfista. Joskus täytyy ottaa vähän kevyemmin ja nauttia elämästä”, urallaan yli 13 miljoonaa dollaria kilpailuissa tienannut Villegas sanoi.

Wyndham Championshipin vuonna 2011 voittanut Webb Simpson tuntuu pelaavan Greensborossa aina hyvin. Hän jakaa kisassa kakkostilaa William McGirtin kanssa tuloksellaan 64. Vuoden 2012 U.S. Openin voittaja pelasi torstaina kymmenennen kerran vähintään tuloksen 66 Greensboron kilpailussa.

FedExCupin pisteissä sijaa 91 hallussaan pitävällä McGirtillä on vielä voittotili avaamatta PGA Tourilla.

”En ole ikinä pelannut näin hyvin täällä”, sanoi McGirt, joka asuu Simpsonin tavoin Pohjois-Carolinassa. ”Oli hienoa saada tällainen aloitus. Ystäväni ja perheeni on seuraamassa kisaa. Kiva onnistua kerrankin heidän silmiensä alla.”

Paul Casey ja Martin Laird ovat parhaina eurooppalaisina neljättä sijaa jakavien joukossa. Eroa Villegasiin on kaksi lyöntiä. Molemmille PGA Tourin ”runkosarjan” viimeinen turnaus on tärkeä. Casey on FedExCupin pisteissä sijalla 125, Laird 11 pykälää alempana.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje