Viimeistä viedään Finnish Tourilla - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
Finnish Tour - Kilpagolf

Viimeistä viedään Finnish Tourilla

Riku Mattilalla on vielä mahdollisuudet FT:n kokonaiskilpailun voittoon. Kuva: Juha Hakulinen

Finnish Tourin kausi on torstaina Vuosaaressa alkavaa päätösturnausta vaille valmis. Edellisessä kilpailussa Paltamossa voittaneet Tuomas Salminen ja Jenna Mäihäniemi ovat tällä hetkellä vahvimmin kiinni kokonaiskilpailun voitossa, mutta etenkin miesten sarjassa finaalikilpailu voi tuoda isojakin muutoksia lopullisiin rankingsijoituksiin.

Salminen nousi Paltamo Openin ykköstilan ansiosta rankingissa Peter Erofejeffin ohi. Salmisella on ennen päätöskisaa kasassa 371,70 pistettä, ja kun Erofejeff ei ole Vuosaaressa mukana, Salmisen lähin uhkaaja on Kim Koivu (313,37). Myös sijoja 5-8 miehittävät Riku Mattila (310),Peter Puhakka (288), Mikael Salminen (269,40) ja Ossi Mikkola (266,50) omaavat täydet mahdollisuudet kokonaisvoittoon, sillä osakilpailun voitosta irtoaa 200 pistettä.

Jenna Mäihäniemellä osuvat äidinkielen ylioppilaskirjoitukset päällekkäin Vuosaaren turnauksen kanssa, joten hän ei ole kisassa mukana. Sijoilla 2 ja 3 olevat Ellinoora Moisio ja Matilda Castrén ovat jo matkustaneet Yhdysvaltoihin opintojen perässä, joten Vuosaaressa katseet kiinnittyvät Ida Kaukiseen, joka voiton myötä nousisi kokonaiskilpailun ykköseksi. Lisäksi Ella Salmisella ja Emmi Jalkasella on vielä pienet mahdollisuudet ykköstilaan. Naisissa osakilpailun voitosta saa 50 pistettä.

Myös koko kauden kestävä Sharp Birdie Run huipentuu Vuosaareen. Riku Mattila on birdiekilpailun kärjessä 54 pisteellään. Mattilalla on varsin turvallinen etumatka, sillä seuraavana oleva Peter Puhakka on kerännyt 47 pistettä.

”Itse kisassa voittoa lähdetään hakemaan, että saisi sen Salmisen kammettua pois ykköspaikalta. Jotta se onnistuu, pallo pitää pystyä pitämään pelissä ja sitä kautta päästä tekemään birdiejä. Ja tämän birdiekisan takia pitää vielä yrittää tehdä muutama birdie lisää”, Mattila sanoi keskiviikkona Pro Am -kilpailun tauolla.

Vuosaari Golf on vuosien saatossa ollut ahkera kisaisäntä. Kentän toimitusjohtaja Juha Ruponen korostikin asian tärkeyttä.

”Meillä kisojen järjestämisellä on iso painoarvo. Meillä on pelattu SM-kisoja, Finnish Open ja Finnish Touria. Olemme tykänneet järjestää näitä kilpailuja”, Ruponen sanoi.

Ruponen uskaltaa myös sanoa oman arvionsa voittotuloksesta.

”Heitetään vaikka -7. Toivotaan, että olen väärässä. Se on luvannut vähän liian hyvää keliä, pieni tuuli tekisi kentästä paljon haastavamman. Mutta kenttä on parhaassa kunnossa ikinä, ja pelaajiltakin on tullut tänään isoa peukkua. Kenttämestarille pitää antaa kiitosta.”

Lähde: FT:n tiedote

MK

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje