Viimeinen kutsu British Openiin - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Viimeinen kutsu British Openiin

Jenkit odottavat Jordan Spiethistä isoa nimeä PGA Tourilla. Tällä viikolla nuorukainen puolustaa Illinois'n turnauksen voittoa. Kuva: © Getty Images

PGA Tourilla vuosikaudet ex-syyssarjan kilpailuna pelattu John Deere Classic on saanut nauttia jo muutaman kauden kesäisemmästä ajankohdasta kiertueen kalenterissa. JDC ei kuulu PGA Tourin rahakkaimpiin kisoihin eikä FedExCupin pisteitäkään ole luvassa kovimpien turnausten malliin. Niin tai näin, kilpailun voittaja tai paras Top 5:een yltänyt pelaaja, jolla ei vielä ole matkalippua Liverpooliin, pelaa ensi viikon torstaina British Openissa.

Silvisissä, Illinois’sa sijaitseva kisa-areena TPC Deere Run on DA Weibringin käsialaa, ja perustettu vuonna 1999. Kahdeksan vuotta myöhemmin kiertueen toimesta uudistuksen kokenut kenttä on isännöinyt John Deere Classicia vuodesta 2000 lähtien. Deere Run sijaitsee lähellä Rock-jokea. Sen muodostama laakso tuo oman mausteensa kentän useammallekin väylälle.

TPC Deere Run’illa tehdään tunnetusti kovia tuloksia, kuten Paul Goydosin 59, neljä vuotta sitten. Kilpailun voittotulos on yleensä liikuskellut -20:n tietämillä.

Tämän viikon turnaus ilmestyi PGA Tourin kilpailukalenteriin vuonna 1971, Quad Cities Openin nimellä. Tästä lähtien kilpailun palkintopokaaliin ovat saaneet nimensä muun muassa Dave Stockton, Payne Stewart, Scott Hoch ja Vijay Singh.

Vuosi sitten 19-vuotias Jordan Spieth voitti kisan uusinnassa Zach Johnsonin ja David Hearnin. Samalla hänestä tuli ensimmäinen teini-ikäinen turnausvoittaja USA:n kiertueella sitten vuoden 1931 Santa Monica Openin (Ralph Guldahl). Toni Hakulan kanssa vuosia samassa Texasin yliopistojoukkueessa pelannut Spieth ratkaisi pelin edukseen viidennellä jatkoreiällä.

Quad Citiesin alueella on ollut viime aikoina kosteaa, ja lisää sadetta on ennustettu. Pehmeät olosuhteet tekevät tämän viikon turnauskentästä todellisen ilotulituskohteen.

Menestysehdokkaista ensimmäisten joukossa mainittakoon viime vuoden voittaja Spieth sekä hänet uusinnassa haastanut Johnson. Myös Bud Cauleyn debyyttivoitto ei olisi suurempi yllätys.

Cauley oli viime viikonvaihteen Greenbrier Classcissa (päätti kisan hole-in-oneen) neljäs, lisäksi hän on sijoittunut kahdeksassa viimeisessä kilpailussaan neljästi Top 25:een.

Lähde: PGA Tour

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje