Viikonvaihteen komea esitys toi Välimäelle kolmannen top 10 -sijoituksen ET:llä - Golfpiste.com

2.–9.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista

2.–9.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Viikonvaihteen komea esitys toi Välimäelle kolmannen top 10 -sijoituksen ET:llä

Sami Välimäki pelasi Celtic Classicissa jälkimmäiset 36 reikää parhaiten yhdessä David Horseyn kanssa. Kuva: Getty Images

Sami Välimäki tehtaili kahdella jälkimmäisellä kierroksella yhden eaglen ja tusinan verran birdiejä.

Nousujohteisen kilpailun Celtic Manorissa Walesissa pelannut Sami Välimäki käytti viimeiseen kierrokseen 66 lyöntiä. Se vei hänet European Tourin kilpailussa kokonaistulokseen 270 (-14), jolla heltisi hienosti jaettu kuudes sija.

Neljä lyöntiä kilpailun voittajalle hävinnyt Välimäki aloitti kierroksen edellispäivän tapaan bogilla, mutta siihen virheet jäivätkin. Hän teki kuutoselta alkaen viiden reiän jaksossa neljä birdieä, ja otti ison askeleen kohti kärkikymmenikköä. Välimäki otti paikkansa top 10:ssä kirjaamalla 15. ja 17. reiällä vielä kaksi birdieä.

”Hyvä viikonloppu, sain lyönnin toimimaan mallikkaasti. Vähän kuumemmalla putterilla olisin taistellut voitosta, muutamat upotukset 5−7 metrin etäisyydeltä jäivät puuttumaan. Mutta kaiken kaikkiaan nousujohteinen kilpailu”, kertoi Välimäki, joka oli myös kilpailun paras pohjoismaalainen.

European Tour jatkuu ensi viikolla samalla Celtic Manorin kentällä pelattavalla Wales Openilla.

”Nyt ei tarvitse matkustaa minnekään, vaan voi heti alkaa keskittyä harjoitteluun. Otetaan taas vähän teknisiä asioita esille, ja yritetään laittaa ensi viikolla vähän parempaa. Tykkään täällä pelata, kenttä istuu mukavasti silmään”, vajaat 26 000 euroa palkintorahaa kuitannut Välimäki totesi.

Kyseessä oli Välimäelle kuluvan vuoden ja uran kolmas top 10 -sijoitus European Tourilla. Ensimmäinen tuli helmikuussa Australiassa, ja kolme viikkoa myöhemmin hän debytoi ET-voittajana Omanissa. Pitkän keskeytyksen jälkeiset kolme kilpailua toivat karsiutumisen, ja Välimäki päätti pitää parin viikon harjoitustauon. Hän kertoi tehneen lyöntiinsä valmentaja Timo Karvisen kanssa teknisiä muutoksia, ja tulosta syntyi nopeasti.

Kaksi tuntia ukkosen uhan vuoksi keskeytyksissä olleen Celtic Classicin voitti Englannin Sam Horsfield (-18). Eroa Belgian Thomas Detryyn kertyi kaksi lyöntiä. Voitto oli Horsfieldille, 24, jo toinen parin viikon sisällä. Hän teki European Tourin historiaa ottamalla kiertueella voiton jälkeisen karsiutumisen jälkeen heti toisen voiton.

Viisivuotiaana Yhdysvaltoihin muuttanut Horsfield valttiin Royal Lythamissa pelattuun vuoden 2015 Walker Cupiin (Iso-Britannia ja Irlanti vs. USA), mutta vetäytyi pari viikkoa aikaisemmin kilpailusta viisumiongelman vuoksi. Hän ryhtyi ammattilaiseksi vuonna 2017, ja voitti samana vuonna ET:n karsintafinaaliin. Floridan yliopiston college-golfjoukkueeseen opiskeluvuosinaan kuulunut Horsfield asustaa tätä nykyä Manchesteristä, mistä hän on myös kotoisin.

Detrylle sommitelma oli kitkerä, sillä jäi hän niukasti Horsfieldin taakse myös elokuun alussa pelatussa Hero Openissa. Tuolloin kaksikon välistä eroa oli vain yksi lyönti. Detry on yksi maailmanlistan 12 top 100 -pelaajista, joilla ei ole vielä pääkiertuevoittoa.

Tulevan viikon Wales Openiin suomalaisista osallistuvat myös Mikko Korhonen, Tapio Pulkkanen ja Kalle Samooja.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje