[10][12]

[10][12]

Yhdeksän birdieä täräyttäneellä ennätysmies Ruuskalla hurja lopetus Tanskan ET-kisassa

Lauri Ruuska päätti Made in HimmerLand -turnauksen huipputulokseen. Kuva: Getty Images

Lauri Ruuska osoitti Himmerlandin kentällä, että hänen pelinsä taso riittää mainiosti European Tourille.

Lauri Ruuska (-9) oli vakuuttavassa iskussa Tanskan Farsøssa jatkuneen European Tourin kilpailun päätöspäivänä. Ruuska käytti Made in HimmerLand -turnauksen neljänteen kierrokseen 64 lyöntiä, millä hän jakoi viikonlopun toiseksi parasta tulosta.

Uransa ensimmäisen ET-kilpailun pelannut Ruuska päästeli sunnuntaina menemään isolla vaihteella, sillä birdiejä syntyi keskimäärin joka toisella reiällä. Jo kierroksen alkupuoli lupaili hyvää Tarinagolfin pelaajan oltua viidennen reiän jälkeen tilanteessa kolme alle. Tämä oli myös etuysin saldo, mutta ruutia oli vielä rutkasti jäljellä.

Ruuska paineli sisääntulon kahdeksaan reikään neljä birdieä, ja vain Himmerlandin kentän 18. reiän bogey esti häntä sivuamasta Alexander Björkin perjantaina ja Guido Migliozzin sunnuntaina pelaamaa kilpailun parasta tulosta.

”Oli kyllä hyvä päivä! Sain heti terävän alun kierrokselle. Löin tiiltä griinille todella hyvin palloa ja pääsin puttaamaan birdieitä läheltä. (Joukkoon mahtui) myös muutama hyvä ja tärkeä lähipelipelastus”, Ruuska sanoi.

Sijan 25 mukavasti jakanut Ruuska oli turnauksessa elementissään ensimmäisellä ja viimeisellä kierroksella. Avauspäivän 66 lyönnin kierros sisälsi uran toisen hole in onen, ja hän kiilasi torstaina yllättäen kilpailun jaetulle kärkipaikalle.

Ruuska ei ollut parhaassa vedossaan toisella (71) ja kolmannella (74) kierroksella, mutta suomalaista sisua riitti sunnuntaina virtaviivaiseen suoritukseen. Kaiken kaikkiaan hän osoitti tällä viikolla pelinsä riittävän mainiosti European Tourille.

”Hieno viikko kokonaisuudessaan! Tietenkin vähän harmittaa eilinen takaysi, mutta oli hyvä päästä mittaamaan omaa tasoa tänne. Tiedän, että pystyn pärjäämään täällä, kun jatkan samaa hommaa mitä olen tehnyt tähän asti ja vielä vähän tarkemmin”, hän totesi.

Vakituisemmin Nordic Liigassa pelaava Ruuska otti niukasti haltuunsa Oliver Lindellin nimissä aiemmin olleen ennätyksen kovimmasta sijoituksesta European Tourilla pelatuissa suomalaisten debyyttikilpailuissa. Lindell sijoittui vuonna 2016 samaisessa Tanskan turnauksessa jaetulle 26. tilalle.

Tapio Pulkkanen (-10) kiilasi lyönnillä Ruuskan edelle, ja mahtui niukasti top 20:een. Hän jakoi 67 lyönnin kierroksella kilpailun parasta tulostaan. Pulkkanen iski sunnuntaina kuusi birdieä, joista kolme tuli yhtä kyytiä rei’illä 15−17. Bogeja hänelle kirjattiin kaksi, molemmat kierroksen viimeisellä kolmanneksella.

”Hyvä viikko kokonaisuudessaan. Ei ollut lyönti parhaassa terässä, mutta hyvä puttaaminen ja järkevä pelaaminen tuottivat hyvän tuloksen. Pientä viilausta lyöntiin ensi viikolle, niin hyvä tulee. Hampurista on hyviä muistoja, kun nostin siellä Nordic Liigan kisassa kannua”,  19. sijan jakanut Pulkkanen sanoi.

Kyseessä oli Pulkkasen toiseksi paras sijoitus ET:llä sitten tammikuun 2020 South African Openin, jolloin hän sijoittui 15:nneksi. Pulkkanen saavutti aiemmin tässä kuussa kolmannen tilan Canary Islands Championshipissä, joka on hänen kovin sijoituksensa pääkiertueella.

Kisan kaksi muuta suomalaista, Mikko Korhonen ja Janne Kaske karsiutuivat.

Made in HimmerLand -turnauksessa ylivoimaisen voiton vei Bernd Wiesberger (-21). Itävaltalainen jätti Italian Guido Migliozzin viiden lyönnin päähän. Voitto Wienissä syntyneelle Wiesbergerille, 35, uran kahdeksan European Tourilla.

Pohjoismaalaisista top 10:een mahtuivat kuudennen sijan jakanut Ruotsin Alexander Björk (-14) sekä jaetulle kahdeksannelle tilalle päätynyt isäntämaan Niklas Norgaard Møller (-13).

European Tourin kilpailut jatkuvat ensi viikolla pelattavalla Porsche European Open -turnauksella.