26.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[2][0]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Viiden vuoden kirous päättyi – pitkä karsiutumisten putki sai jo pohtimaan lopettamista

Brendon Todd sai pelinsä näyttämään helpolta viikonvaihteessa. Tilanne on ollut viimevuosina kuitenkin päinvastainen. Kuva: Getty Images

Brendon Todd kadotti pari vuotta sitten lyöntinsä täydellisesti. Vielä helmikuussa hän oli maailmanlistalla 2000 parhaan ulkopuolella.

Brendon Todd (-24) kiilasi sunnuntaina Southamptonissa Bermudassa käydyn PGA Tourin kilpailun ykköseksi. Hän pelasi päätöspäivän kovimman tuloksen, 62, ja nousi kakkostilalta ohi 54 reiän jälkeen paalulla olleen Harry Higgsin.

Toddin edellisestä ja ensimmäisestä voitosta PGA Tourilla oli ehtinyt kulua jo viisi vuotta. Hän sai Byron Nelsonin turnauksen voitosta tuntuvasti puhtia uralleen, ja tunkeutui vielä saman kauden puitteissa maailmanlistalla top 50:een.

Kaksi vuotta myöhemmin hän menetti korttinsa pääkiertueelle ja samassa katosivat myös itseluottamus sekä lyöntitekniikka. Hän missasi vuosina 2016–2018 cutin 37 kertaa 41 kilpailussa, ja putosi maailmanlistalla sijan 2000 huonommalle puolelle.

”Olin aivan sekaisin. Saatoin lyödä rautanelosella tyyliin 45 metriä oikealle pelaamattomaan paikkaan, jokaisella kierroksella, ja tätä jatkui kaksi vuotta”, Todd kertoi.

Hän sai Korn Ferry Tourin finaalien kautta kortin PGA Tourille, mutta missasi cutin vielä kauden neljässä ensimmäisessä kilpailussa. Houstonin kilpailun 28. sija toi helpotusta, kunnes alle kuukautta myöhemmin 34-vuotiaan Toddin sitkeys palkittiin voitolla ja kahden vuoden automaattisella pelioikeudella.

”Vuosi sitten olin epävarma urani jatkumisesta, joten tuntuu todella erityiseltä voittaa näin pian niiden ajatusten jälkeen. Tunteet ovat pinnassa”, neljällä lyönnillä kakkoseksi sijoittuneen Harry Higgsin taakseen jättänyt Todd sanoi.

Sunnuntain kierroksen alussa seitsemän birdien suoran tehnyt Todd näytti jo uhittelevan 60 lyönnin rajan rikkomista oltuaan 11 reiän jälkeen yhdeksän alle. Loppu ei ollut aivan yhtä hurjaa lentoa, ja Todd sai tyytyä kilpailun parasta tulosta jakaneeseen kierrokseen.

Skotlannin Russell Knox (-14) oli parhaana eurooppalaisena 11:s ensimmäistä kertaa PGA Tourin ohjelmassa olleessa Bermuda Championshipissä. Myös Ruotsin Alex Norén (-13/T15) mahtui niukasti 15:n joukkoon.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje