[6][5]

Viiden birdien suoran takonut Mikko Korhonen kiilasi kärkikahinoihin Italiassa

Mikko Korhosella oli syystäkin hymy herkässä perjantaina Olgiatan kentällä. Kuva: Getty Images.

Jutussa myös Korhosen ja Samoojan videohaastattelut.

Italian Openin tulostaululla komeili perjantaina hetken jaetulla kärkipaikalla kaksi Suomen lippua, kun kisaa ensimmäisen päivän jälkeen johtanut Tapio Pulkkanen sai rinnalleen Mikko Korhosen.

Pulkkanen aloitti toisen kierroksensa vasta kello 13.00 Suomen aikaa ja kovaa nousua tehnyt Korhonenkin joutui hieman hölläämään kaasua kierroksen loppua kohden. Tilanne säilyi silti suomalaisittain äärimmäisen mielenkiintoisena ennen viikonlopun kierroksia.

Oman kierroksensa jälkeen Korhonen (69–67) jakaa kisassa seitsemättä sijaa yhteistuloksella -6. Pulkkanen on lyönnin parempana sijalla T3. Korhoselle jatkopaikka oli ET:n kilpailuikssa jo yhdeksäs peräkkäinen.

Jouduin hakemaan fadella vasemman kautta vaan lyöntejä tonttiin. Ihan hyvin sain sätkyteltyä palloa kehiin ja oli siellä hyviäkin lyöntejä joukossa.

Reiältä 10 urakkansa perjantaina aloittanut Mikko Korhonen pelasi tunnustellen kierroksensa seitsemän ensimmäistä reikää, kunnes yltyi reikien 17–3 jaksossa viiden peräkkäisen birdien jaksoon. Kierroksen ainoa bogey syntyi reiällä seitsemän, joka on lähes 190-metrinen par 3. Kierrostulos oli lopulta 67 eli neljä alle parin.

”En muista milloin olisin viimeksi tehnyt viisi birideä putkeen. Putti on toiminut hienosti!”

”Tänään oli haastetta alussa lyömisen kanssa, kun kroppa ei toiminut kuin rasvattu, vaan jouduin hakemaan fadella vasemman kautta vaan lyöntejä tonttiin. Ihan hyvin sain sätkyteltyä palloa kehiin ja oli siellä hyviäkin lyöntejä joukossa. Tänään jumpataan vähän kroppaan elastisuutta ja huomenna uusiksi”, Korhonen kommentoi.

Myös Kalle Samooja pelasi perjantaina hyvän kierroksen. Samooja kuittasi tuloksekseen 69 (-2) ja siirtyi yhteistulokseen -3. Oman kierroksensa jälkeen hän jakaa kilpailussa sijaa 19. Samalla hän käytännössä jo varmisti jatkopaikkansa kovatasoisessa kilpailussa. Se on kylmäpäinen suoritus, sillä kisa on vasta toinen Rolex Series -startti turkulaisen uralla.

Samooja on kahden ensimmäisen kierroksensa esiintynyt kentällä varmasti. Birdiejä on nähty kuusi ja parin ylittäviä reikätuloksia vain kaksi.

”Vähän meni tsemppaamiseksi lopussa, mutta hyvä kierros. Täytyy olla tyytyväinen kyllä. Ruvetaan tästä kiristämään vauhtia”, Samooja kommentoi.

Varsinaisen kauden viimeisessä Rolex Seriesin kisassa, kaikki kolme finaalikisaa kuuluvat Rolex Seriesiin, pelataan todella suurista rahoista. Italian Openin voittajaa muistetaan miljoonan euron shekillä, ja vaikka summasta raapaistaisiin nolla pois, jäisi kotiinviemisiksi 100 000 euroa. Sen kuittaa tililleen vielä kisan 13:nneksi sijoittunut pelaaja.

Kim Koivun lähtöaika oli perjantaina 13.30 Suomen aikaa. Koivun mahdollisuudet yltää jatkoon kuitenkin sulivat jo torstaina tuloksen 83 myötä.