Vihdoinkin voitto David Lynnille - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][16]
KilpailuaSuomalaista

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][16]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Vihdoinkin voitto David Lynnille

David Lynn on yli 18 vuoden aikana voittanut Challenge Tourin kisan Tanskassa 1997, European Tourilla Hollannissa 2004 ja nyt 2013 Portugalissa. Kuva All Over Press.

David Lynn kuuluu siihen pitkään listaan englantilaispelaajia, jotka ovat tehneet hyvää tiliä pääkiertueella nousematta silti maailmantähdiksi. Kuvaavaa on se, että Lynnille kausi 2013 tulee olemaan 14:s peräkkäinen, jolloin hän sijoittuu rahalistalla 100:n joukkoon. Ansiot ylittivät Algarvessa kahdeksan miljoonan rajan. Kisaa kohden tilille on siis kolahtanut yli 20.000 euroa.

Portugal Mastersissa hän nousi kaukaa kärjen takaa ykköseksi pelattuaan päätöspäivänä tuloksen 63. Kymmenen lyöntiä paremmin kuin lauantaina. Lynn oli muita etevämpi scramblingissa. Hän missasi 16 kertaa viheriön, selviten 14 kertaa kahdella reikään. Yhden putin viheriöitä kertyi 72 reiän aikana hurjasti 36. Lähipeli ratkaisi, sillä avauksissa Lynn oli vain keskitasoa sekä pituudessa kuin myös tarkkuudessa.

Päätöspäivän paineiden hallinta ei ole ollut Lynnin vahvinta aluetta. Voittoja on kaksi, kakkostiloja yhdeksän ja top-ten sijoituksia peräti 42.

Ikimuistoisin saavutus ohi Portugalin voiton on ollut PGA Championshipin toinen sija vuodelta 2012. RoryMcIlroy voitti kahdeksalla lyönnillä. Jokseenkin hämmästyttävää on se, että Lynnille tuo kilpailu oli uran toinen major, ikää oli tuolloin pari kuukautta vaille 38 vuotta.

Lynnin uran kymmenes kakkostila on vuoden 2013 keväältä PGA Tourin Fells Wargo Championshipista.

European Tourin voitto vie Lynnin varmuudella Race to Dubai-kisan finaaliin, mutta myös World Rankingilla sijaluvulle, joka on vain niukasti päälle 40:n. Lisää isoja kisoja on siis luvassa kaudella 2014.

Korhosen tilanne vaikeutui

<a href=Mikko Korhonen tarvitsee ison onnistumisen Australiassa uusiakseen korttinsa. Kuva: Juho Vesanen" src="/wp-content/uploads/2013/10/13042122541324.jpg" width="505">

Mikko Korhonen tarvitsee ison onnistumisen Australiassa uusiakseen korttinsa. Kuva: Juho Vesanen

European Tourin viimeinen varsinainen kisa pelataan alkavalla viikolla Australian Perthissa. Sinne matkustavat myös Mikko Korhonen sekä Peter Erofejeff. Korhoselle saattaa riittää kortin uusimiseen kuudess sija. Hänellä on eroa viimeiseen kortinuusijaan ( 114.) noin 36.000 euroa. Sijaluku on 125. Erofejeffia ei karsinnoilta pelasta kuin voitto. Tämän hetkisellä sijoituksellaan hän joutuu mukaan jo toiseen vaiheeseen.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje