Vierumäellä mestarit pääsevät testaamaan Challenge Tourin kisan jäljiltä huippukuntoisen Cooke Coursen.Kuva: Tomi Natri.
Challenge Tour | Kilpagolf |
7.8.2017

Vierumäen toiveet European Tourin kisasta vahvistuivat

Cooke Coursella järjestetty kilpailu tuotti toisellakin kaudella positiivisen tuloksen joka antaa promoottori Jan Ruoholle uskoa siihen, että kaudella 2019 Vierumäki voisi isännöidä pääkiertueen kilpailun.

Vierumäki tiedotti alkukesästä halustaan nostaa nyt kaksi kertaa järjestämänsä Challenge Tourin kisa osaksi European Touria.

Neuvottelut ET:n kanssa ovat edenneet suotuisasti. Tältä osin tärkeimmistä asioista on sovittu.

Kotimaiset pelaajat, Golfliitto, PGA ja muut sidosryhmät Suomessa ovat nostaneet peukut ylös.

Kansainvälistä markkinointia ja myyntiä varten on alustavia neuvotteluja käyty golfmarkkinointiin ja managerointiin erikoistuneen ruotsalaisomisteisen Sportyardin kanssa. Sama yritys on jo toistakymmentä vuotta vastannut Mikko Ilosen asioiden hoidosta.

”Ilmoituksemme ajankohta ei tietenkään ollut sattuma. Halusimme herättää pöhinää ja keskustelua hankkeesta. Peukunnostajia sekä selkään taputtajia on tullut”, Jan Ruoho kertoo.

Jan Ruoho (kesk.) ja Heikki Hietanen ovat paljon vartijoina Vierumäen hakiessa rahoitusta European Tourin kilpailua varten. Kuva TOMI NATRI

Sunnuntaina viimeisen kierroksen keskeytykseen päättynyt kilpailu kärsi sateen aiheuttamista keskeytyksistä. Kotimaiset pelaajat olivat loistavasti esillä avauspäivänä, Janne Kaske, Kalle Samooja sekä Antti Ahokas nousivat paalupaikalle.

Paras suomalainen oli 54 reikäisessä kilpailussa lopulta amatööri Sami Välimäki (11:s). Toivotusta kotimaisen pelaajan voitosta ei saatu vetoapua kisan markkinointiin. Kenttä oli huomattavasti paremmassa kunnossa kuin vuoden 2016 debyyttikisassa. Tälläkin saralla matkaa kiitettävään lopputulokseen on vielä rutkalti.

”Pistämme tämän kertaisen kisan ensin pakettiin faktojen ja analyysien kautta. Sitten lähdemme valmistamaan koemarkkinointia varten myyntimateriaaleja kuntoon. Suoria yhteydenottoja on jo tullutkin, vaikka emme ole vielä kauppaa avanneetkaan”, Ruoho kuvailee tilannetta.

Kilpailun budjetti kasvaa 2,5 miljoonaan euroon?

Viikonlopun kilpailun budjetti oli rahtusen yli 400 000 euroa. Edellisvuonna se jäi niukasti alle sen.

”Molemmilla kerroilla olemme tehneet puhtaasti rahalla mitattuna voittoa. Ei paljoa, mutta kuitenkin selvästi. Tämän lisäksi bonuksena tulee lisääntynyt liikevaihto muissa palvelupisteissämme, kuten ravintoloissa ja majoitustiloissa.”

Kun Challenge Tourin kisa nostetaan ET-luokkaan, arvioidaan usein budjetin kymmenkertaistuvan.

”Ei se ihan niin mene. Haarukoimme tulevaa kisaa siten, että palkintobudjetti olisi vähintään miljoona euroa. Tuollaisen kisan kokonaisbudjetti on noin 2,5 miljoonaa. Yli kuusinkertainen nykyiseen.”

”Jos taas tavoittelemme 2,5 miljoonan palkintopottia, käytettävissä pitää olla 4,5 miljoonaa”, hän ynnäilee.

Emoyhtiö Vierumäki Country Clubin hallituksen puheenjohtaja Hannu Syrjänen seurasi Vierumäki Finnish Challengea yhdessä golfin Vierumäelle tuoneen ex-rehtorin Tapani Ilkan sekä politiikan ja urheilun alalla pitkän uran tehneen Matti Ahteen kanssa.

Tapani Ilkka, Matti Ahde ja Hannu Syrjänen ovat paitsi aktiivisia harrastajia, myös huippugolfin säännnöllisiä seuraajia.

”Me annamme kaiken mahdollisen tukemme European Tourin kisan saamiseksi Vierumäelle. Puitteet ovat kunnossa, Challenge Tourin kisat ovat loistavaa harjoitusta organisaatiollemme. Suurta taloudellista riskiä emme kuitenkaan voi lähteä ottamaan. Rahoituksen kilpailuun on tultava kumppaneilta”, Syrjänen painotti.

Jan Ruoho on aikatauluttanut koemarkkinoinninja päätöksenteon deadlineksi siitä, lähteekö Vierumäki tekemään kisaa, kevään 2018.

”Kyllä silloin meillä pitää olla jo varsin hyvä kuva siitä, toteutuuko kisa loppukesästä 2019.”

”Aikaikkuna kisan järjestämiseksi on vielä lavea. Se on heinäkuun lopusta syyskuun alkuun”, hän kertoo lopuksi.

Teksti: Teemu Tyry

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.