Väsynyt McIlroy löysi vanhoista mailoista uutta virtaa ja kiilasi BMW Championshipin kärkeen - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Väsynyt McIlroy löysi vanhoista mailoista uutta virtaa ja kiilasi BMW Championshipin kärkeen

Rory McIlroyn ilme kertoo kaiken. Pelissä oli torstaina kaikki menestyksen elementit. Kuva: Getty Images

Puukolmosensa metsään hylännyt Rory McIlroy otti autotallissa lojuneen entisen spoonin käyttöönsä. Myös draiveri- ja putteriosastolla tapahtui muutoksia.

Rory McIlroy oli rautaisessa iskussa Marylandissa Caves Valley Golf Clubin kentällä käynnistyneessä PGA Tourin toisessa playoff-turnauksessa. Pohjoisirlantilainen pelasi BMW Championshipin avauskierroksella tuloksen 64 (-8), jolla hän jakaa kärkipaikkaa Espanjan Jon Rahmin ja Yhdysvaltain Sam Burnsin kanssa.

Lähtökohdat keskimmäisen pudotuspelikilpailun alla eivät olleet McIlroyn kannalta parhaat mahdolliset. Puukolmosensa edellisen kisakentän, Liberty National Golf Clubin, metsään hylännyt tähti sanoi turnauksen aattona olevansa ”superväsynyt” ja loman tarpeessa liiallisen pelaamisen vuoksi.

Väsymyksestä ei näyttänyt olevan torstaina tietoakaan, kun McIlroy paineli tauluun komean kahdeksan alle -tuloksen. Kierros sisälsi eaglen ja seitsemän birdien ohella yhden bogin.

Eagle sai alkunsa, kun Mcllroy tempaisi 16. väylällä bägistään aiemmin tällä viikolla autotallistaan löytämänsä vanhan puukolmosen ja sivalsi pallonsa par-viitosella kolmen metrin päähän lipusta.

McIlroy kertoi heittäneensä edellisen puukolmosensa New Jerseyn valtatielle, mutta vain kuvainnollisesti.

”Ei se ehkä ihan valtatielle saakka lentänyt, mutta heitin mailan Liberty Nationalin yhdeksännellä tiillä puihin. Joten jos joku haluaa itselleen puukolmosen, siellä se on jossain”, hän sanoi keskiviikkona.

Nähdyn kaltaisilla otteilla McIlroy kuitenkin taistelisi koko FedEx Cupin voitosta tai lähtisi ainakin paraatiasemista Atlantaan.

Nelinkertainen major-voittaja otti käyttöönsä kilpailussa myös entisen Spider-putterinsa ja draiverin varsi meni niin ikään vaihtoon.

”Draivit eivät olleet huonoja, minusta draiveri vain spinnasi liikaa palloa ja vei pituutta lyönneistä. On hienoa kun kädessä on draiveri, jolla pallo lentää kunnolla”, McIlroy sanoi.

Maailmanlistan 16:s pelaa tällä viikolla jossain määrin selkä seinää vasten, sillä hän on FedEx Cupin pisteissä 28:ntena, kun 30 parasta pääsee ensi viikon finaaliturnaukseen, Tour Championshipiin. Nähdyn kaltaisilla otteilla McIlroy kuitenkin taistelisi koko FedEx Cupin voitosta tai lähtisi ainakin paraatiasemista Atlantaan. Matka on joka tapauksessa vielä pitkä.

Sergio Garcia sen sijaan on ahdistettu nurkkaan. Hän tarvitsee BMW Championshipissä ehdottomasti kärkipään sijoituksen selviytyäkseen mukaan finaaliturnaukseen. Alku näyttää hyvältä, sillä pisteissä 44:ntenä oleva espanjalainen jäi torstaina vain lyönnin kärkituloksesta.

Kaikki ensimmäisellä kierroksella onnistuneet kärkinelikon eurooppalaiset kuuluvat Euroopan Ryder Cup -joukkueen runkopelaajiin. Yhdysvaltain Ryder Cup -karsinta päättyy sunnuntaina ja kilpailu viimeisistä automaattisista paikoista tulee olemaan tiukka. Paineet ovat kovat, kun pelaajat yrittävät taistella tiensä Tour Championshipiin ja vakuuttaa kapteeni Steve Strickerille olevansa valinnan arvoisia. Stricker nimittää loput kuusi pelaajaa joukkueeseensa ensi viikon finaaliturnauksen jälkeen.

Euroopan joukkueen valintaikkuna sulkeutuu vasta syyskuun toisella viikolla pelattavan Wentworthin turnauksen päätteeksi.

Muokattu uutista 27.8. 2021 klo 14.06. Rory McIlroy teki eaglensa kentän 16. reiällä, joka on par-viitonen, ei par-nelonen, kuten uutisessa aiemmin kerrottiin.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje