3.10.–10.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][20]
KilpailuaSuomalaista

3.10.–10.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][20]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Vartiaisella hyvät näkymät kärkipään sijoitukseen EM-kisoissa

Oona Vartiainen on pelannut tasapainoisesti Viron henkilökohtaisissa EM-kisoissa.

Oona Vartiainen pelasi henkilökohtaisten EM-kisojen kolmantena päivänä Virossa tuloksen 72 ja lähtee päätöskierrokselle sijalta 13. Vartiaisella on matkaa neljä lyöntiä kolmanteen sijaan ja seitsemän kärkipaikkaan.

Vartiainen jatkoi perjantaina tasaista pelaamista tehden 14 parin lisäksi kaksi birdietä ja kaksi bogia. Yhteistuloksissa turkulainen on parissa kolmen kierroksen jälkeen (74-70-72). Ero kärkeen on kuusi lyöntiä, mutta kolmanteen sijaan vain neljä. Pari lyöntiä 70 lyönnin rajan alittava kierros voisi nostaa Vartiaisen hätyyttelemään vielä mitalisijoituksia.

Tallinnan läheisyydessä pelattavaa EM-kilpailua johtaa Espanjan Noemi Jimenez tuloksella seitsemän alle ja toisena on Ranskan Celine Boutier tuloksella viisi alle. Jaetulla kolmannella sijalla on neljä pelaajaa tuloksessa neljä alle parin.

Suomalaisista Matilda Castrén on jaetulla 23. sijalla kaksi yli parin yhteistuloksella. Hän oli perjantain kierrosta yksi alle 10 reiän jälkeen, mutta teki sen jälkeen kolme bogia putkeen. Päivän kierrokseen kului yhteensä 74 lyöntiä.

Emily Penttilä teki tuplabogin ja bogin kierroksen lopussa (väylät 15 ja 16) ja kirjasi yhteensä 74 lyöntiä. Kolmen kierroksen yhteistulos kolme yli oikeuttaa sijaan 28. Karina Kukkonen on neljä yli tuloksella jaetulla sijalla 33 (73-74-73).

Karina Kukkonen on yksi mahdollisista Japanin MM-turnaukseen lähtevistä pelaajista.

Karina Kukkonen on yksi mahdollisista Japanin MM-turnaukseen lähtevistä pelaajista.

17-vuotias Jenna Mäihäniemi paransi peliään kolmannelle kierroksella ja käytti siihen 70 lyöntiä. Nuorten maajoukkuepelaaja pääsi jatkoon viimeiselle kierrokselle ja on sijalla 38 yhteistuloksella viisi yli.

Myös Marika Voss jatkaa lauantain päätöskierrokselle. Perjantaina hän löi 73 kertaa ja on yhteistuloksessa kuusi yli (76-73-73). Vossin sijoitus on jaettu 50.

Sanna Nuutisen päivä oli vaisu. Tuloskorttiin merkittiin par-tulosten lisäksi vain seitsemän bogia. Yhteistulos kymmenen yli (75-72-79) ei riitä EM-kisojen päätöskierrokselle. Myös Leena Makkosen (82-77-81) kisa päättyi kolmen kierroksen jälkeen.

Naisten maajoukkueen päävalmentaja Mikael Mustosen mukaan suomalaisnaisten lyönti on kulkenut hyvin koko viikon ajan. Estonia Golf &Country Clubin haastavat ja hieman hitaat viheriöt ovat tuottaneet pulmia monelle pelaajalle.

”Puttaaminen on täällä haastavaa ja emme ole ainoa joukkue, jolla on ollut vaikeuksia griineillä. Kokonaisuutena ajatellen naiset ovat pelanneet hyvin, mutta valitettavasti kentälle on jäänyt turhan monta puttia”, Mustonen pohti perjantain kierroksen jälkeen.

Viron EM-turnaus antaa pitkälti suuntaa elokuussa lukkoon lyötävälle naisten MM-joukkueelle. Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että Japaniin matkustava trio löytyy joukosta: Castrén, Kukkonen, Penttilä ja Vartiainen. Sanna Nuutisen epäonnistuminen Virossa oli raskas kolaus hänen MM-haaveilleen.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje