[6][5]

[6][5]
Kilpagolf

Vartiainen 14:s Norjassa – Robin Kind hurjasteli Saksan kiertueella tuloksen 59

Oona Vartiainen karkasi omille luvuilleen Vuosaaren kisan toisella kierroksella. Kuva: Juha Hakulinen

Suomalaisilla ei ollut odotetunlaista menestystä Norjan Larvikissa torstaina päättyneessä naisten kakkoskiertueen turnauksessa. Oona Vartiainen (72-71-71) päätyi Larvik Ladies Openissa parhaana sijalle 14.

Eroa uusintaan lähteneisiin Ruotsin Johanna Gustavssoniin (70-68-70) ja Espanjan Natalia EscuriolaMartineziin (69-68-71) jäi kuusi lyöntiä.

Sanna Nuutinen (75-72-68), Krista Bakker (72-70-73) ja Leena Makkonen (72-70-74) sijoittuvat niin ikään 20:n joukkoon. Annika Nykänen (74-75-71) oli 30:s.

Uusinta voitosta venyi peräti 14 reiän pituiseksi, kunnes Gustavsson ratkaisi pelin edukseen.

Swazimaan Nobuhle Dlamini (71-69-69) sijoittui kolmanneksi.

LETAS-kiertueen rankingin Top 10:ssä on kolme suomalaista; Bakker (6:s), Vartiainen (8:s) ja Nuutinen (9:s). Kärjessä on Larvikissa kymmenenneksi sijoittunut Saksan Olivia Cowan.

Teemu Bakker jäi kauas kärjestä Pro Golf Tourilla

Teemu Bakkerin kausi Saksan kiertueella on silausta vaille valmis. Kuva: shotsonthefairway.com

Ainoana suomalaisena Saksan kiertueella pelaava Teemu Bakker ei ollut terävimmillään Bochumissa käydyssä Sparkassen Openissa. Bakker (68-72-69) joutui tyytymään kisassa 29. sijaan.

Kisan voitti keskiviikkona 59 (par72) lyönnin kierroksen pelannut Robin Kind (68-59-62). Toiseksi sijoittunut isäntämaan Maximilian Laier (64-65-65) hävisi hollantilaiselle viidellä lyönnillä. Hollannin Reinier Saxton (67-64-64) oli kolmas.

Kindin haamukierros sisälsi yhden eaglen ja 11 birdietä.

Kauden 2015 Pro Golf Tourin viimeinen turnaus pelataan ensi viikolla Augsburgissa. Bakker on kiertueen Order of Merit –listalla viidentenä. Saksan Philipp Mejow jatkaa rankingin ykkösenä.

Saulo kotimatkalle Boys Amateur Championshipistä

Nathan Longley oli Ilari Saulolle liian kova vastus Royal Birkdalessa.

Ainoana suomalaisena poikien Britannian avoimissa reikäpeliosuudelle päässyt Ilari Saulo hävisi torstaina ensimmäisen matsinsa Englannin Nathan Longleylle selvin numeroin 5/4. Saulon turnaus päättyi tähän otteluun.