Vanhatalo ja Backman vahvassa iskussa Erkko Trophyn toisella kierroksella - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Vanhatalo ja Backman vahvassa iskussa Erkko Trophyn toisella kierroksella

Otto Vanhatalo löi parasta pöytään Erkko Trophyn toisena päivänä. Kuva: Juha Hakulinen

Erkko Trophyn parhaasta tuloksesta (66) perjantaina vastasi Pickala Golfin Otto Vanhatalo. Huippukierros nosti yhteistuloksessa -2 olevan Vanhatalon jaetulle toiselle tilalle, kolmen lyönnin päähän kilpailua edelleen johtavasta Itävallan Lukas Lipoldista (-5).

”Eilen mun lähipeli oli niin huonoa, ettei sillä voinut saada mitään aikaiseksi. Tänään oli vaan enemmän griiniosumia ja vähemmän putteja, niin helpotti tietenkin paljon”, kahdeksan lyöntiä kierrostulostaan torstaista petrannut Vanhatalo sanoi.

Muita vahvoja nousijoita olivat Miki Kuronen (67) ja Ilari Saulo (68). He ovat Vanhatalon tavoin tilanteessa kaksi alle. Myös Antti Ahava ja Joni Usvala ovat kakkostilaa jakavien pelaajien joukossa.

Kilpailun kärkipaikalla jatkavan Lipoldin meno on ollut kaksi ensimmäistä päivää vakuuttavaa. Perjantaina hän teki neljän birdien lisäksi yhden bogin.

”Sain samanlaisen hyvän alun kierrokselle kuin eilenkin, tein kolme birdieä ja pelasin (ensimmäiset yhdeksän reikää) tulokseen 32. Pelasin varmaa peliä, löin vain yhden huonon lyönnin. Siitä tuli sitten bogi. Takaysi oli vähän tylsää, mutta kiva kierros kokonaisuudessaan”, Lipold sanoi.

Naisten kilpailussa Kanyalak Preedasutthijit jatkaa kärjessä kokonaistilanteessa +4. Suomalaiset tekivät toisella kierroksella hyvää nousua, ja Petra Salko (+6), Anna Backman (+7) ja Jasmiina Kivini (+7) nousivat thaimaalaisesta 2-3 lyönnin päähän. Miia Pulliainen (+9) on kuudentena.

Backman pelasi perjantaina tuloksen 71, joka on toistaiseksi kovin noteeraus naisten kilpailussa. Hyvän tuloksen takana olivat pienemmät virheet ja parempi lähipeli. Toista Erkko Trophy -voittoaan metsästävä tuore lukiolainen ei halua mennä asioiden edelle mahdollisesta voitosta puhuttaessa.

”Tavoite huomiselle on, että en ajattelisi yhtään kokonaistilannetta. Pelaisin pelkästään omaa peliäni, enkä ajattelisi liikoja”, Backman suunnitteli.

Finaalikierrokselle pääsi 36 miestä ja 19 naista. Miesten cut-rajaksi muodostui +4 ja naisilla +15. Molempien sarjojen johtopallot starttaavat lauantaina peräkkäin kello 10.20 alkaen.

Lähde: tiedote

MK

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje