5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista

5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Vanha kunnon European Open tekee comebackin Saksassa

Hunter Mahan on yksi Bad Griesbachin turnauksen vetonauloista. Kuva: Getty Images

Kuuden vuoden tauon jälkeen paluun Euroopan kiertueen kilpailukalenteriin tekevä European Open on saanut houkuteltua Bad Griesbachiin kovatasoisen osallistujakaartin. Listan mielenkiintoisimpien pelaajien joukkoon kuuluvat muun muassa Charl Schwartzel, Hunter Mahan, Bernhard Langer ja GraemeMcDowell.

”Tuntuu hienolta nähdä European Open pitkästä aikaa ET:n ohjelmassa”, McDowell sanoi. ”Olen pelannut tämän turnauksen monta kertaa, ja kaikki kanssapelaajat ovat pitäneet European Openia yhtenä kauden merkittävimmistä kisoista.”

”On myös loistava asia, että Porsche sponsoroi turnausta. Ei vain siksi, että se on poikkeuksellinen brändi, vaan että se on ensimmäisen kerran osallisena ammattilaisgolfissa.”

European Open pelattiin ensimmäisen kerran Walton Heath Golf Clubilla vuonna 1978, jolloin BobbyWadkins veti pisimmän korren. Kisan isännyydestä ovat sittemmin vastanneet sellaiset kuuluisat kentiät, kuten Turnberry, Sunningdale, Royal Liverpool ja K Club. Myös aikaisempien voittajien luettelo on täynnä takavuosien isoja tähtiä: Langer, Nick Faldo, Ian Woosnam, Tom Kite, Sandy Lyle, Lee Westwood ja Colin Montgomerie.

Kisan edellisenä näyttämönä toimi London Club. Kisa oli tuolloin Christian Cevaer’n juhlaa, mutta ranskalainen on jo vetäytynyt huipputasolta, eikä ole siten ”puolustamassa” voittoaan.

Bad Griesbachissa sijaitseva Hartl Resort on Euroopan suurin golfkeskus. Se käsittää kolme hotellia, kylpylän ja viisi kenttää, joista kolme on Bernhard Langerin suunnittelemia. Tämän viikon turnaus pelataan Beckenbauer-kentällä.

Suomalaisista kisaan osallistuvat Mikko Ilonen ja Mikko Korhonen. Jälkimmäinen voi lähteä loppukauden kilpailuihin varsin vapautuneesti, sillä hän sinetöi viime viikolla Milanosta saamillaan tienesteillä paikan ET:lle myös ensi kaudeksi. Hänelle visiitti Bad Griesbachiin on ensimmäinen.

”Kiva fiilis lähteä kisaamaan. Ei vielä kisarupeama hirveästi jaloissa paina. Pitää muistaa välillä myös levätä ja ottaa rennosti”, Korhonen sanoi.

Saksasta kolmen peräkkäisen kilpailun rupeaman käynnistävä Ilonen toivoi kisapäiville hieman lämpimämpää säätä.

”Viheriöt ovat hyviä putata. Kentästäkin ovat saaneet kelvollisen, vaikka alue on varsinainen lätty, tasainen kuin mikä. Hyvin irrallinen Resort on kyseessä, keskellä ei mitään. Tänne ei kukaan kyllä vahingossa osu”, Ilonen kertoi ensivaikutelmastaan.

”Oma toiveeni on, että kelit lämpenisivät hieman, saisi kroppaan tarvittavaa vetreyttä.”

Saksasta Ilonen lentää Skotlantiin (Alfred Dunhill Links Championship) ja sieltä Englantiin (British Masters).

Tarkkailtavien listalle voisi poimia vaikkapa Romain Wattelin, Hunter Mahanin ja Lucas Bjerregaardin.

Wattel löi palloa upeasti Italian avoimissa, mutta birdiet jäivät tiukalle finaalikierroksella. Mikäli ranskalaisen lyöntipeli on samalla tasolla Saksassa, ja puttipeli on kohdallaan, lienee hän yksi kärkikamppailussa mukana olevista pelaajista.

Mahan jäi FedExCupin playoff-turnauksen ja samalla Atlantassa pelattavan finaalin ulkopuolelle ensimmäisen kerran urallaan. Pettymys on varmasti suuri, mutta peli on ollut sen verran hyvällä tasolla pidempään, että European Open voisi tarjota balsamia haavoille.

Bjerregaard on tanskalaisen uuden polven huippupelaajien helmiä. Hän osoitti potentiaaliaan viimeksi Italian avoimissa, jossa päätöspäivän 17. viheriöllä missattu lyhyt putti vei häneltä paikan uusintaan Martin Kaymerin ja voiton vieneen Rikard Karlbergin seuraksi.

Beckenbauer-kentän ratkaisureiästä käy sopivasti 18, joka on 430 metriä pitkä par-nelonen. Avauksen on yletyttävä tarpeeksi kauas, jotta pelaaja ei jää lähestymisensä kanssa maskiin tällä oikealta vasemmalle kääntyvällä dogleg-väylällä. Griinin tuntumassa oleva vesi vartioi lyhyeksi jääneitä ja oikealle suuntautuneita lyöntejä.

Suomalaisten lähtöajat 1. ja 2. kierroksella:

* klo 9.30 Antonio Hortal-Adrian Otaegui-Mikko Korhonen (pe. klo 14.20)
* klo 14.40 Matteo Manassero-Marco Crespi-Mikko Ilonen (pe. klo 9.50)

* ajat Suomen aikaa

Lähde: ET

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje