Valmentaja Timo Rauhala: ”Mikolla on takanaan vähän erilainen viikko” - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Valmentaja Timo Rauhala: ”Mikolla on takanaan vähän erilainen viikko”

Mikko Korhosen piti nollata tuore ET-voitto valmistautuakseen PGA Championshipiin. Kuva Getty Images

Kun oma valmennettava pelaa major-turnauksessa, kyseessä on suuri viikko myös valmentajalle.

”Ärsyttää ihan kauheasti, että olen tässä nyt enkä siellä paikan päällä”, Mikko Korhosen päävalmentajana vastikään aloittanut Timo Rauhala naurahtaa Golfpisteen erikoispodcastissa.

Rauhala olisi ollut mieluummin New Yorkin Long Islandilla, jossa pelataan tällä viikolla kauden toinen miesten major-turnaus, PGA Championship, Bethpage Blackin vaativalla kentällä. Podcastista käy hyvin ilmi, että kyseessä on iso viikko myös valmentajalle.

Lähtökohdat kilpailuun ovat kutkuttavat, sillä Korhonen lähtee major-turnaukseen tuore Volvo China Openin voitto allaan, ja hänen itseluottamuksensa on korkealla. Huippuonnistuminen Kiinassa on kuitenkin tehnyt PGA Championshipiin valmistautumisesta tavallisesta poikkeavaa. Uran toinen ET-voitto piti ensin nollata alta pois.

”Mikolla on nyt takana vähän erilainen viikko”, Rauhala sanoo. ”Hän sai hienosti ajettua itsensä alas ja nostaa nyt alkuviikolla itsensä taas ylös.”

Major-turnaus on Korhoselle vasta uran toinen. Hän oli mukana myös edellisessä, viime elokuussa pelatussa PGA Championshipissä, mutta turnaus sujui vielä pitkälti tunnustelun merkeissä. Nyt lähtökohta on jo kokonaan toinen.

”Hieno homma on se, että Mikko on nyt ruvennut odottamaan näitä isoja kisoja. Hän janoaa, että pääsee haastamaan itsensä parhaiden pelaajien kanssa ja huippukentillä, jotka ovat todella vaativia”, Rauhala sanoo.

PGA Championshipiin Korhonen ja Rauhala ovat asettaneet sijoitustavoitteen.

Korhonen pelaa parhaillaan uransa parhaita vuosia, mutta vastikään alkanut yhteistyö tähtään uuteen tasonnostoon. Tavoitetasoa on korotettu, ja Rauhalan keskeinen tehtävä Korhosen uutena päävalmentajana on keskittyä siihen, että uusiin tavoitteisiin ylletään. Korhosen aiempi taustatiimi pitkäaikainen svingivalmentaja Markku Louhio mukaan lukien, jatkaa tiimissä entiseen tapaan.

”Tarkoituksena ei missään tapauksessa ole, että edes harkittaisiin, että joku kavereista, jotka nyt ovat mukana, poistuisi valmennustiimistä”, Rauhala sanoo.

Mitään sirkustemppuja vahvasta suoritusvarmuudestaan tunnetun Korhosen pelin edelleenkehittämiseksi Rauhalan ei ole tarkoitus keksiä. Tavoitteena on kehittää Korhosen rutiineja entistä vahvemmiksi, ja Rauhalan mukaan selvää edistystä oli nähtävissä jo Kiinan kilpailussa.

Yksi selvä kehityskohde pelissä on paikallistettu.

”Mikon suurimmat kehityskohteet ovat lähipelialueella. Chippaaminen ja pitchaaminen. Niiden kehittämisessä tarvitaan mukaan myös velho Louhiota”, Rauhala sanoo.

PGA Championshipiin Korhonen ja Rauhala ovat asettaneet sijoitustavoitteen, jota he eivät paljasta. Tärkeää olisi, että Korhonen selvittäisi tiensä jatkoon ja pääsisi pelaamaan täydet neljä kierrosta.

”Toivotaan, että Mikko on sunnuntaina siellä iltapäivän lähdöissä”, Rauhala raottaa.

Pitkän, märän ja tuuheiden raffien maustaman Bethpage Blackin arvioidaan soveltuvan parhaiten huippugolfin pitkälyöntisimmille pelaajille, joiden joukkoon Mikko Korhosta ei aivan lasketa, vaikka hänkin yltää kohtuullisille draivimitoille. Märkyys tekee vaativasta kentästä entistä pidemmän, mutta siitä on myös yksi selvä etu hieman lyhytlyöntisemmille mutta tarkemmille pelaajille.

”Kun kenttä on märkä, pallot eivät pompi raffiin aivan niin helposti. Korhosen tyyppiselle kaverille, joka nakuttaa sopivan pitkää draivia keskelle latua koko ajan, saattaa aueta aika hyvin tilanteita”, Rauhala ennakoi.

Mutta kenen Timo Rauhala arvioi nostavan sunnuntain päätöskierroksen jälkeen voittajan Wanamaker Trophyn ilmaan? Se selviää, kun kuuntelet alta sekä PGA Championshipiä että huippuvalmennusta taustoittavan podcast-jakson.

Lue seuraavaksi: Mikko Korhonen pestasi kokeneen päävalmentajan tiimiinsä

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje