Samooja sai lopussa jyvästä kiinni – Välimäki sinkoili ympäri kenttää - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Samooja sai lopussa jyvästä kiinni – Välimäki sinkoili ympäri kenttää

Kalle Samooja teki kierroksen viimeisellä kolmanneksella neljä birdieä. Kuva: Getty Images

ET:n suomalaisnelikolta vaaditaan perjantaina vahvempia otteita cut-rajan selvittämiseksi.

Keskiviikkona Englannin Newcastlessa käynnistyneen European Tourin kilpailun ensimmäinen kierros ei tuonut päivän edetessäkään suomalaisille suuria ilonaiheita.

Kalle Samooja pelasi British Mastersissa ensimmäisen ET-kierroksensa yli neljään kuukauteen. Alku oli ruosteinen, sillä hän teki reikien 1–4 jaksoon kolme bogia. Ulosmenon ainoalla par-viitosella tullut birdie helpotti hieman, kunnes hän sortui kentän puolivälissä päivän neljänteen ja viidenteen bogiin.

Samoojalle kirjattiin myös sisääntulon alkajaisiksi bogey, mutta jatko sujui huomattavasti pirteämmin: hän tehtaili takaysin puolivälissä kaksi peräkkäistä birdieä, ja paikkasi 16:lla korttiin livahtaneen bogin mukavasti kahdella birdiellä.

”Oli kyllä melkoista räpellystä alku. Ei oikein alkuasento tuntunut löytyvän. Vähän sain jyvästä kiinni lopussa. Katsotaan, jos sitä virettä saisi huomenna heti alusta messiin. Onhan tässä vähän hommia, että ollaan taas huippuvireessä”, Samooja kertoi tiedotteessa.

Tuloksen 72 (+1) pelannut ja 87. sijaa jakava turkulainen on 18 reiän jälkeen kaksi lyöntiä viimeisissä jatkopaikassa kiinni olevia kilpailijoita jäljessä.

Toinen ”iltavuorolainen”  Sami Välimäki joutui tyytymään tulokseen 75 (+4), ja on jäänyt viisi lyöntiä ennustetusta karsintarajasta.

Toivotaan, että huomenna löytyisi vähän ajatusta, miten lyödä hyviä lyöntejä.

Helmi-maaliskuussa ensimmäisen ET-voittonsa ottanut Välimäki aloitti bogilla ja lisää lunta tupaan tuli Close House Golf Clubin kentän viidennellä reiällä tuplabogin muodossa. Seiskan birdie antoi toivoa paremmasta, mutta etuysi päättyi kahteen peräkkäiseen bogiin.

Sami Välimäki toivoo löytävänsä perjantaina hyviin lyönteihin johtavaa ajatusta. Kuva: Getty Images

Toinen kenttäpuolisko sujui tasapainoisemmin, ja alkoi birdiellä. 14. ja 16. reiän bogit olivat myrkkyä loppukirihaaveille, vaikka Välimäki birdien kentän viimeiselle (17) par-viitoselle tekikin.

”Aikamoista sinkoilua ympäri kenttää, niin kuin kaksi edellistä viikkoa. Toivotaan, että huomenna löytyisi vähän ajatusta, miten lyödä hyviä lyöntejä”, 122. sijaa jakava Välimäki sanoi.

Välimäki oli ainoa ET:n suomalainen, joka osallistui molempiin Itävallassa käytyihin European Tourin ja Challenge Tourin yhteisturnauksin. Kummassakin kiertuetulokas koki karsiutumisen.

Mikko Korhonen (T70) pelasi avauspäivänä tuloksen 71 (par), Tapio Pulkkanen (T117) tarvitsi kierrokseensa kolme lyöntiä enemmän.

Lee Westwoodin isännöimän British Mastersin kärjessä on virheettömän 64 (-7) kierroksen pelannut David Law. Skotlantilainen yltyi kierroksen keskivaiheilla melkoiseen näytökseen tehtyään kahdeksan reiän jaksossa päivän kaikki seitsemän birdieään.

Oliver Fisher, Renato Paratore sekä Toni Hakulan vuoden 2013 British Amateurin finaalissa voittanut Garrick Porteous jahtaavat Lawia lyönnin päässä. Tanskan Rasmus Højgaard (66) jakaa parhaana pohjoismaalaisena viidettä sijaa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje