Välimäki: ”Mentaalinen puoli ei ollut kunnossa” - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Välimäki: ”Mentaalinen puoli ei ollut kunnossa"

Sami Välimäki pelasi torstaina Dohassa kaksijakoisen kierroksen. Kuva: Getty Images

Sami Välimäki ja Kalle Samooja lähtevät Dohan turnauksen toiselle kierrokselle hyökkäysasemista.

Sami Välimäki ja Kalle Samooja aloittivat urakkansa tasatahdissa Dohassa käynnistyneessä Qatar Masters -kilpailussa. Kaksikko on ensimmäisen kierroksen 71 (-1) lyönnin tuloksellaan jaetulla 28. sijalla, kun päivän viimeiset peliryhmät odottavat vielä kentälle pääsyä.

European Tourin edellisen kilpailun Omanissa riemastuttavasti voittanut Välimäki esitti vahvaa peliä torstain kierroksen etuysillä (10–18) selvittäen yhdeksän ensimmäistä reikää kolme alle.

Jatkossa oli hankalampaa, eikä Välimäki saanut Education City Golf Clubin kentän rei’illä 1–9 parien ohella aikaan kuin kaksi bogia.

”Etuysi oli hyvää, mutta sitten paketti hajosi ihan totaalisesti. Mentaalinen puoli ei ollut kunnossa. Onneksi sain kuitenkin alle parin puristettua”, Välimäki kertoi kaksijakoisesti sujuneesta kierroksestaan.

Samoojan saldo käsitti yhden birdien ja yhden bogin Välimäkeä enemmän. Tapahtumarikkain vaihe osui reikien 6–12 jaksoon, missä hän teki kolme birdieä ja kaksi bogia.

Kumpikaan suomalainen ei ollut pitkillä väylillä elementissään, sillä vain Samooja onnistui tekemään yhden birdien kentän kolmella par-viitosella. Parivaljakolla on kärkeen kuusi lyöntiä, kuudetta sijaa jakaviin pelaajiin puolet vähemmän.

Qatar Mastersin kärjessä on lupaavista tanskalaiskaksosista Nicolai Højgaard, joka käytti avauskierrokseensa 64 (-7) lyöntiä. Takaysin 29 lyönnillä selvittänyt Højgaard oli sisääntulossa hurjassa iskussa tehtyään kuusi peräkkäistä birdieä.

Hollannin Joost Luiten, 65 (-6), on toisena.

Kaksi reikää pelanneet Mikko Korhonen ja Tapio Pulkkanen ovat tilanteessa +2.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje