[6][5]

[6][5]

Välimäki iloitsi rautapelistään, mutta peräänkuulutti parempia avauksia viikonlopun kierroksilla

Välimäen avausten keskimitta avauskierroksella oli hurjat 306,8 metriä. Kuva: Getty Images.

Sami Välimäki paransi otteitaan Celtic Classicissa ja nappasi kauden kuudennen jatkopaikkansa.

Sami Välimäki oli tyytyväinen esitykseensä perjantaina golfin Euroopan kiertueen Celtic Classic -kilpailussa Walesin Newportissa. Välimäki teki perjantaina tuloksen 68 (-3) ja varmisti paikkansa viikonlopun kierroksilla yhteistuloksella -3.

”Tänään alku oli parempi muuten samanlaista peliä (kuin eilen)! Paljon hyviä rautoja, muutama putti jäi kentälle, mutta hyvä kierros! Lyönti tuntuu hyvältä, tiiltä pitää parantaa viikonlopulle”, Välimäki kommentoi kierroksensa jälkeen.”

Välimäki vetäytyi muutama viikko sitten kotimaan kamaralle hiomaan lyöntiään valmentajansa Timo Karvisen valvovan silmän alla. Sitä ennen tilille ehti kertyä kolme peräkkäistä karsiutumista jatkokierroksilta. Päättäväinen ja kypsä ratkaisu näyttää nyt kantavan hedelmää.

Oman kierroksensa jälkeen Välimäki jakaa kisassa sijaa 30, eikä kymmenen parhaan joukkoonkaan ole matkaa kuin kolme lyöntiä.

Kisa etenee englantilaiskomennossa. Piikissä on UK Swingillä jo kertaalleen voittanut Sam Horsfield tuloksella -11 ja viiden parhaan joukkoon mahtuu vain yksi ei-englantilainen, Belgian Thomas Detry.