Välimäki avasi Münchenin kisan terävästi, muilla suomalaisilla oli hankalampaa - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

Välimäki avasi Münchenin kisan terävästi, muilla suomalaisilla oli hankalampaa

Sami Välimäki on pitkästä aikaa parhaana suomalaisena DP World Tourin kilpailussa. Kuva: Getty Images

Hiljalleen juonen päästä uudelleen kiinni saava Li Haotong paineli BMW International Openin paalulle.

Sami Välimäki käynnisti pirteästi DP World Tourin BMW International -kilpailun Saksan Münchenissä. Reiältä 10 aamun ensimmäisissä ryhmissä liikkeelle lähtenyt Välimäki takoi ensimmäisten yhdeksän reiän aikana kolme birdieä, kunnes joutui taipumaan kentän avausväylällä bogiin. Tämän kauneusvirheen hän kuittasi päivän neljännellä ja viimeiseksi jääneellä birdiellä reiällä 4.

Kierrostulos 69 (-3) riittää 18 reiän jälkeen jaettuun 29. sijaan. Matkaa kisan kärjessä olevaan Li Haotongiin (-10) on seitsemän lyöntiä. Pitkään alamaissa ollut kiinalainen on parin fvaisumman kauden jälkeen saamassa otetta suorituksiinsa. Koossa on tältä kaudelta jo kaksi top 6- sijoitusta, kun kaikkiaan top-kymppejä hänen tilastoistaan löytyy tältä vuosikymmeneltä vain yksi enemmän.

Niin ikään aamupäivän ryhmissä kisansa avannut ja tiiltä 10 liikkeelle lähtenyt Tapio Pulkkanen ei saanut koitokselle yhtä hyvää alkua. Hänen kierrostuloksensa oli 72 (par). Pulkkanen taikoi peräti viisi birdieä, mutta joutui kirjaamaan myös kolme bogia ja yhden tuplan.

Tupla syntyi veteen menneen kakkoslyönnin seurauksena väylällä 14. Siinä missä Välimäen avauspeli oli paria pientä harhalaukausta lukuun ottamatta varmaa, oli Pulkkanen muutamaan otteeseen pahoissa vaikeuksissa villien avausten jälkeen.

Niin ikään tuloksen 72 pelasivat iltapäivän ryhmissä kentän kiertäneet Mikko Korhonen ja Kalle Samooja. Ensin mainittu teki torstaina kaksi birdieä ja kaksi bogia. Samoojalle kirjattiin etuysillä yksi bogey ja tuplabogey, kunnes hän sai toisella kenttäpuoliskolla kirivaihteen päälle kolmen birdien muodossa.

”En ollut kauhean lähellä lähestymisillä, ja vaikka putteri tuntui hyvältä, niin ei ne vaan kolisseet. Vähän oli nihkeää tuloksentekoa tänään”, Samooja kertoi tiedotteessa.”Ysillä pallo istui vähän syvällä vastakarvassa, josta duffasin wedgen veteen”, hän kertasi yhdeksännellä reiällä tullutta tuplabogia. Takaysi sujui Samoojalta kaiken kaikkiaan ryhdikkäästi.”Onneksi takaysillä sain jonkun birkun sisään. Täytyy huomenna lähtemään kiristämään tahtia.”

Tulostason säilyessä avauspäivän kaltaisena, kolmikolta vaaditaan perjantaina kuutosella alkavaa tulosta jatkopaikan saavuttamiseksi.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje