DP World Tour - Kilpagolf

Välimäen ja Pulkkasen tie nousi pystyyn Ras Al Khaimahin turnauksessa

Tapio Pulkkasella oli jatkopaikkaa ajatellen muutama lyönti liikaa tuloksessaan. Kuva: Getty Images

Takaysin virheet veivät kaksikon mahdollisuudet jatkopaikkaan.

Sami Välimäen (par) ja Tapio Pulkkasen (+1) pelit Arabiemiraateissa meneillään olevassa DP World Tourin kilpailussa päättyivät kahteen kierrokseen. Karsintaraja asettui -2:n kohdalla, ja eteneminen viikonlopun kierroksille olisi edellyttänyt kaksikolta 2–3 lyöntiä parempaa 36 reiän tulosta.

Välimäen asemat näyttivät lupaavilta vielä 14. (kentän 5.) reiän jälkeen, jolloin hän oli kokonaistilanteessa kaksi alle. Neljän viimeisen reiän aikana tulleet kolme bogia olivat kuitenkin liikaa, eikä torstain tapaan tuloksen 72 pelannutta Välimäkeä nähdä toisena perättäisenä viikkona DPWT:n kisan jatkokierroksilla.

Kyseessä on sijaa 88 jakaneen Välimäen seitsemäs kilpailu pääkiertueella kuluvalla kaudella. Hän otti viidessä ensimmäisessä turnauksessa kaksi top 10 -sijoitusta sekä 11. sijan ja ylsi kahdessa muussakin jatkoon.

Tapio Pulkkanen aloitti perjantain kierroksen Al Hamra Golf Clubin kentällä erinomaisesti tehtyään jo päivän neljännen birdiensä seitsemännellä reiällä. Ilme vakavoitui, kun Pulkkanen löi tuplabogiin johtaneen avauksensa 12. reiällä oikealle veteen. Hetken kuluttua tullut birdie toi hieman helpotusta, kunnes 16. reiän tuplabogey nitisti lopullisesti hänen jatkohaaveensa.

”Tänään oli vähän parempaa menoa. Yksi draivi veteen ja siitä tupla, joka vähän tyrehdytti kirin. Reiällä 16 olin väyläbunkkerissa, ja maila osui taakseviennissä hiekkakökkäreeseen. Siinä jouduin ottamaan pari rankkua”, Pulkkanen kertoi.

Pulkkasen (T100) tulos 70 oli kilpailussa suomalaisten paras noteeraus, joskin sen tuoma lohtu jäi laihaksi.

Kummankin suomalaisen pelissä on ollut samankaltaisia ongelmia parissa viimeisimmässä kilpailussa. Birdiejä syntyy vähintään kohtuullisesti kierrosta kohden, mutta pelihuumoria nakertavat virheet ovat turhan herkässä. Etenkin Pulkkaselle sivuun menneet avaukset ovat maksaneet lyöntejä. Toisinaan lähestyminen on muuten vain osoittautunut birdie-paikan tai parin pelastamisen kannalta kinkkiseksi.

Ras Al Khaimah Championshipin paalupaikkaa jakavat Puolan Adrian Meronk, Tanskan Rasmus Højgaard sekä Skotlannin David Law (-11). Turnauksen voittoa puolustaa Rasmus Højgaardin kaksoisveli Nicolai, joka on neljä lyöntiä kärjestä.