Välimäeltä rautainen kierros Valderramassa – Samoojalle ja Pulkkaselle shokkihoitoa - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Välimäeltä rautainen kierros Valderramassa – Samoojalle ja Pulkkaselle shokkihoitoa

Sami Välimäki jakaa päivän toistaiseksi kovinta kierrostulosta. Kuva: Getty Images

Cut-raja on muodostumassa Andalucia Mastersissa poikkeuksellisen korkeaksi.

Sami Välimäki (+4) ryhdistäytyi Real Club Valderraman kentällä perjantaina jatkuneessa Andalucia Mastersissa. Hän pelasi kilpailun toisella kierroksella tuloksen 69, ja on noussut ennustetun cut-rajan alapuolelta peräti 62 sijaa jaetulle 23. tilalle.

Birdiellä aloittanut Välimäki siirtyi kierroksellaan kuudennen reiän jälkeen tilanteeseen kaksi alle. Hän kuittasi seiskalla lipsahtaneen bogin välittömästi birdiellä ja teki päivän neljännen birdiensä sisääntulon alkupuolella. Tämän jälkeen ainoaksi parista poikenneeksi reikätulokseksi jäi 17:llä tullut bogey.

”Tänään oli hyvä mielentila koko päivän, jonka avulla pystyin lyömään huonon lyönnin jälkeen hyvän perään. Myös puttaaminen oli loistavaa”, Välimäki sanoi.

Torstain olosuhteet olivat paikoin armottomat. Perjantaina tuuli on ollut rauhallisempi, mikä ainakin osittain auttoi Välimäkeä kahdeksan lyöntiä parempaan tulokseen.

”Kenttä oli tuossa tuulessa pelattava, eilen oli vähän siinä ja siinä”, hän vertaili kahden ensimmäisen päivän olosuhteita.

Välimäellä on matkaa kärkeen seitsemän, mutta kuudetta sijaa jakaviin pelaajiin vain kolme lyöntiä.

Kuutosella alkavat tulokset tulevat olemaan toisellakin kierroksella vähissä. Torstaina niitä syntyi neljä ja perjantaina 70 lyönnin raja on alitettu tähän saakka kuusi kertaa. Välimäen kanssa ”miinuskakkosellaan” päivän ja samalla kisan kovinta tulosta siirtyivät jakamaan Jamie Donaldson (-1), Lorenzo Gagli (+1), Joost Luiten (+6), Robert MacIntryre (+7) sekä Matthew Jordan (+8).

Tapio Pulkkanen (+12/T101)) oli vielä takaysin keskivaiheilla kärkkymässä karsintaviivan yläpuolelle, mutta loppu oli hänelle äärmmäisen vaikea. Hän päätti 79 lyönnin kierroksensa kahteen tuplabogiin ja pelasi viimeset viisi reikää yhteensä kuusi yli.

Vaikea kisa-areena on tuottanut tällä viikolla monelle isoja ongelmia. Kalle Samooja jäi jatkopaikasta kolmen lyönnin päähän. Kuva: Getty Images

Kalle Samooja (+10) pelasi kaksi birdieä, kahdeksan bogia ja yhden tuplabogin sisältäneen kierroksensa tuloksella 79. Tässä oli kolmisen lyöntiä liikaa jatkoa ajatellen.

”Sellainen räpellys tänään. Tiiltä ammuin melkoisella hehtaaripyssyllä, ettei paljon muuta nähnyt tänään kuin korkkipuita. Kaupan päälle vielä umpijäässä oleva putteri, niin lopputulos on melko taputeltu”, sijaa 89 jakava Samooja kertoi tiedotteessa.

Samooja kommentoi myös haastavaa kenttää.

”Onhan tähän kenttään muodostunut sellainen viha-rakkaus-suhde. Innolla lähdetään pelaamaan, mutta kyllä se vaan aina selättää miehen.”

Andalucia Mastersin johtoon on siirtynyt kahdeksan reikää kierrostaan pelannut John Catlin (-3). Jamie Donaldson, Connor Syme ja Pablo Larrazabal ovat kahden lyönnin päässä yhdysvaltalaisesta.

Turnauksen cut-rajaksi on muodostumassa harvinaisen korkea +8, mikä ylittää kausitilaston ykköspaikkaa tähän asti hallussa pitäneen Alfred Dunhill Championshipin karsintarajan jopa viidellä lyönnillä.

Poikkeuksellista on sekin, että kahdeksalla alkavia kierrostuloksia tullaan pelaamaan kisan puoliväliin mennessä reilusti enemmän kuin parin alittaneita tuloksia. Kahdeksankympin raja on rikottu Valderramassa jo 23 kertaa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje