29.9.–6.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][17]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Välimäellä takkuinen alku ET-uran debyytissä – ”Tänään ei oikeastaan onnistunut mikään”

Avauskierroksen ensimmäinen kenttäpuolisko sujui Sami Välimäeltä vaatimattomasti. Kuva: Getty Images

Sami Välimäellä on kova kiriminen edetäkseen Etelä-Afrikan kisan jatkokierroksille.

Euroopan kiertueen kausi 2020 ei käynnistynyt Sami Välimäen osalta toivotulla tavalla. Hän käytti turnauksen avauskierrokseen 77 lyöntiä, ja on 18 reiän jälkeen neljä lyöntiä ennustetusta cut-rajasta.

Ensimmäistä kilpailuaan ET-virallisena jäsenenä pelaava Välimäki aloitti torstaina bogilla, jonka hän kuittasi välittömästi birdiellä. Etuysin (10–18) loppu sujui Nokia River Golfin pelaajalta kuitenkin murheellisesti hänen tehtyä neljä bogia ja yhden tuplabogin.

Välimäki sai pelinsä toisella kenttäpuoliskolla ojennukseen. 11. (kentän 2.) reiän eagle tasapainotti tilannetta, ja 15. (kentän 6.) reiän birdie kohensi edelleen sijoitusta. Loppuun tulleet kaksi peräkkäistä bogia veivät junaa uudelleen väärään suuntaan.

”Tänään ei oikeastaan onnistunut mikään. Takaysille sain pientä kiriä aikaiseksi, mutta kaksi huonoa avausta lopussa maksoi bogit”, Välimäki harmitteli Leopard Creek Country Clubilla.

Alfred Dunhill Championshipissä tehdään tällä viikolla historiaa, sillä koskaan aiemmin pääkiertueen turnauksessa ei ole saanut pelata kilpailukierroksilla shortsit jalassa. European Tour ja toinen järjestävä osapuoli Sunshine Tour päätyivät tähän ratkaisuun, sillä kisapäivinä on luvattu lähes 40 asteen lämpötiloja.

”Onhan siellä kuuma, 39 astetta tänään päivällä, kun lähdettiin kierrokselle. Todella paljon saa juoda ja mittojen kanssa pitää olla tarkkana”, sijaa 117 jakava Välimäki kertoi.

Pitkissä lahkeissa pelanneita ei avauskierroksella juuri näkynyt, muutama kuitenkin.

Kilpailun kärjessä on Hollannin Wil Besseling (65/-7). Eroa kakkostilaa jakaviin isäntämaan Keith Horneen, Englannin Garrick Porteoukseen ja Espanjan Pablo Larrazabaliin on yksi lyönti.

Besselingiltä ei löydy tilastoistaan yhtään ET-voittoa. Challenge Tourilla on yksi voitto, mutta tästäkin on kulunut jo yli 11 vuotta.

Ruotsin Joel Sjöholm (70/-2) jakaa parhaana pohjoismaalaisena 20. sijaa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje