Välimäellä kaksijakoinen kierros Celtic Classicissa − Alexander Levyllä ET:n ensimmäinen koronatartunta - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Välimäellä kaksijakoinen kierros Celtic Classicissa − Alexander Levyllä ET:n ensimmäinen koronatartunta

Sami Välimäki keikkuu Celtic Classicissa ennustetun cut-rajan tuntumassa. Kuva: Getty Images

Harjoitustauon jälkeen takaisin turnausten pariin palannut Sami Välimäki toipui mainiosti hankalasta alusta.

Kaksi edellistä European Tourin kilpailua sivuuttanut Sami Välimäki pelasi Walesissa käynnistyneen Celtic Classic -kilpailun ensimmäisellä kierroksella tuloksen 71 (par), jolla hän on päivän pelitapahtumien ollessa lopuillaan jaetulla 71. sijalla.

Välimäki aloitti urakkansa Celtic Manorin kentällä peräkkäisillä bogeilla ja teki nelosella tulleen birdien jatkeeksi kierroksen kolmannen boginsa. Tämän jälkeen hän sai otteisiinsa ryhtiä, ja iski kolme birdieä rei’ille 11, 14 ja 15. Kierros kuitenkin päättyi harmillisesti toiseen par-viitosella tulleeseen bogiin.

”Alku oli jostain syystä tosi vaikea, mutta sitten reiät 9–17 tuli kivasti. Pääsin peliin mukaan, mutta 18. reiällä kävi kolme kertaa huonosti makuun kanssa, ja bogey korttiin. Mutta ihan OK-kierros”, Välimäki sanoi.

Välimäen ja muut tuloksen 71 pelanneet erottaa tässä vaiheessa ennustusta karsintarajasta yksi lyönti. Matkaa Celtic Classicin johtopaikkaa hallussaan pitävään Thomas Pietersiin (64) on kuusi lyöntiä enemmän.

Englannin Toby Tree (65) on lyönnin päässä belgialaisesta. Ruotsin Sebastian Söderberg jakaa parhaana pohjoismaalaisena kolmatta sijaa tuloksellaan 66.

Celtic Classicissa ei ole Sami Välimäen lisäksi muita suomalaispelaajia.

Turnauksen alla havaittiin myös European Tourin ensimmäinen koronatartunta, kun Alexander Levyn testitulos osoittautui positiiviseksi. Levy oli tavannut viime viikonloppuna Ranskassa ystäväänsä, jolla sittemmi ilmeni tartunta. Levyn ensimmäinen koronatesti oli negatiivinen, mutta toinen testi paljasti viruslöydöksen näytteestä.

Levy oli ollut ennen Walesin turnausta kontaktissa toiseen ranskalaispelaajaan Romain Watteliin, jonka kiertue joutui määräämään varotoimenpiteenä 14 vurokauden eristykseen negatiivisesta testituloksesta huolimatta. Samoin toimittiin Levyn caddien kohdalla.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje