Väisänen ja Castrén parhaat Vanajanlinnassa - Golfpiste.com

20.–27.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][25]
KilpailuaSuomalaista

20.–27.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][25]
KilpailuaSuomalaista
Finnish Tour - Kilpagolf

Väisänen ja Castrén parhaat Vanajanlinnassa

Matilda Castrén ei saanut Vanajanlinnan turnauksessa kunnon vastusta. Kuva: Juha Hakulinen

Vanajanlinnassa pelattu Finnish Tourin naisten kisa päättyi tiistaina odotetusti Matilda Castrénin (+1) voittoon.

Tuloksen 74 finaalikierroksella pelannut Castrén oli Sharp Openissa täysin omaa luokkaansa, sillä toiseksi sijoittunut Anna Backman jäi kahdeksan lyönnin päähän. Ellinoora Moisio (+10) oli kolmas.

”Eilinen kierros (69) oli paras. Avauspäivänä ja tänään oli haastavaa etenkin chippien kanssa”, Espoon Golfseuraa edustava Castrén sanoi.

”Myös lyöntiin pitäisi saada enemmän varmuutta. Tällä hetkellä alkuasento ja lavan asento ovat hieman haussa. Mutta parempaan päin ollaan menossa, ja kiva on olla taas Suomessa.”

”Voittaminen tuntuu aina hyvälle. Kiitokset menevät ensimmäisellä kierroksella caddiena toimineelle omalle valmentajalle Petteri Nykylle ja tänään bägiäni kantaneelle Oscar Heinille.”

Florida State –yliopistossa kaksi vuotta kansainvälisiä suhteita opiskellut ja gollege-golfia pelannut Castrén oli tyytyväinen hyvässä kevätkunnossa olevaan Linna Golfin kenttään.

”Täällä oli taas todella hyvä pelata. Viheriöt olivat tasaiset ja kaikin puolin reilut. Naisten yliopistokisoissa kentät ovat peruskenttiä, miehet pelaavat huomattavasti paremmilla kentillä. Meidän kisojen kirkkaasti paras areena on Sedgefield Pohjois-Carolinassa.”

Castrén ei ollut tyytyväinen tämän kauden antiin Yhdysvalloissa.

”Pelasin jenkeissä vain kolme hyvää turnausta, viime vuosi oli huomattavasti parempi. En osaa sanoa siihen syytä. Aina ei kulje, golf on sellaista.”

Tälle kesäkaudelle Castrén ei ole erikseen määritellyt tavoitteita itselle. Pienen miettimisen jälkeen hän heittää, että EM-kisoissa olisi mukavaa parantaa viimevuotista sijoitusta.

Kolme kuukautta kotimaassa viipyvä Castrén ei aio pelata Finnish Tourin seuraavaa kilpailua.

”Pidän viikon verran taukoa, joten jäten Nordcenterin kisan väliin. Nyt täytyy rauhoittaa tilanne hetkeksi harjoittelulle. Pelit jatkuvat Peuramaalla kesäkuun toisella viikolla.”

Castrénilla on opintoja vielä kaksi vuotta jäljellä. Sen jälkeen hän aikoo hakeutua karsintojen kautta naisten isolle (LPGA tai LET) kiertueelle.

Linus Väisäsen päätöspäivän täsmäisku oli muille liikaa. Kuva: Juha Hakulinen

Linus Väisäsen päätöspäivän täsmäisku oli muille liikaa. Kuva: Juha Hakulinen

Miesten kisassa 36 reiän jälkeen viidentenä ollut Linus Väisänen (-5) nousi hyvän loppukirin jälkeen niukkaan voittoon ennen kisan suurinta yllättäjää Sami Välimäkeä (-4). Jälkimmäisellä oli 18. viheriöllä paikka nousta uusintaan Väisäsen kanssa, mutta birdie jäi haaveeksi. Joonas Granberg (-3) sijoittui parhaana ammattilaisena kolmanneksi.

Väisänen pääsi kunnolla lentoon vasta finaalikierroksen ulosmenossa, tehden kuusi birdietä reikien 4-14 jaksossa.

”Pääsin tänään hyville birdiepaikoille. Siitä se kierros rakentui”, Väisänen sanoi.

”Ei ollut suuria ennakko-odotuksia ennen kisaa. Pääpointtina oli katsoa, miten peli lähtee kulkemaan, kun olen vasta tullut Yhdysvalloista. Näihin keleihin riittää vähän tottumista. Pallokaan ei lennä samalla tavalla kuin lämpimässä, ja se vaikuttaa peliin.”

Orlandossa sijaitsevassa Keski-Floridan yliopistossa rahoitusalan opintonsa tänä keväänä päättänyt Väisänen sai karsinnoista kortin Kanadan kiertueelle. Hän ei kuitenkaan aio osallistua PGA Tour Canadan kisoihin.

”Sain sen verran rajoitetun kortin, että olisin päässyt varmuudella vain yhteen kisaan. Esimerkiksi Toni Hakulalle on tiedossa useita turnauksia, vaikka saimme saman kategorian.”

”Katsoin viisaammaksi tulla Suomeen, täällä on kuitenkin kauden mittaan hyviä kisoja tiedossa – ja on aikaa kehittyä kesällä.”

Väisäsen lähitulevaisuuden kuviot ovat toistaiseksi hieman auki. Ammattilaisuus tulee eteen jossain vaiheessa, mutta asialla ei ole kiirettä. 23-vuotias Vuosaari Golfin kasvatti on saanut armeijasta opintojen takia useamman vuoden lykkäystä, ja tämäkin velvollisuus pitäisi hoitaa.

”Monet asiat ovat vielä omassa päässä jäsentymättä. Annetaan niiden järjestyä rauhassa paikoilleen.”

Väisänen aikoo matkustaa ensi viikon alussa Skotlantiin, jossa pelataan 5.-7.6. St Andrews Links Trophy. Sen jälkeen vuorossa on kesäkuun puoliväliin osuva British Amateur.

”Ne ovat tärkeitä kansainvälisiä kisoja. Ja tietysti kiikarissa on joukkue EM-turnaus, jos sinne valitaan.”

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje