[11][17]

[11][17]
Kilpagolf - LPGA Tour

Vain kaksi pelaajaa taakseen jättänyt Castren päätti urakkansa 17 parin kierrokseen

Matilda Castren kääntää seuraavaksi katseet Floridassa vajaan kolmen viikon kuluttua pelattavaan turnaukseen. Kuva: Getty Images

LPGA:n kautta on jäljellä kahden marraskuussa pelattavan turnauksen verran, joista jälkimmäinen on Matilda Castrenille uusi kokemus.

Matilda Castren (+7) ei saanut Busanissa Etelä-Koreassa käydyssä LPGA-turnauksessa sellaista vaihdetta päälle, jolla olisi onnistunut karistamaan häntäpään sijoituksen kannoiltaan. Hän pelasi BMW Ladies Championshipin päätöskierroksella tuloksen 73, ja oli 82:s,

Sunnuntain kierros sisälsi 17 paria ja yhden bogin LPGA International Busan -kentällä.

Kyseessä oli Castrenin heikoin sijoitus kiertueella 54 tai 72 reiän turnauksissa. Normaalin karsintakäytännön mukaisesti suomalaisen 36 reiän tulos ei olisi riittänyt jatkoon, mutta 84 pelaajan kilpailussa kaikki pelasivat neljä kierrosta.

LPGA:n ”Asian Swingin” neljästä turnauksesta kolme peruuntui, joten kiertueella on edessä vajaan kolmen viikon tauko. Kauden kaksi viimeistä kisaa pelataan Floridassa, joista jälkimmäiseen CME Group Tour Championshipiin Castren pääsee ensimmäisen kerran.

Finaaliturnaukseen otetaan LPGA:n rankingin 60 parasta. Castrenin oli kokonaiskilpailussa ennen tämän viikon turnausta sijalla 25.

BMW Ladies Championshipistä muodostui kahden korealaisen, Jin Young Kon ja Hee Yeong Limin (-22) kaksintaistelu. Maailmanlistan kärkeen siirtyvä Ko, 26, ratkaisi pelin edukseen ensimmäisellä playoff-reiällä tekemällään birdiellä.

Voitto oli Soulissa syntyneelle Kolle 11. LPGA Tourilla, kaikki edelliset olivat tulleet ”varsinaisella peliajalla”. Eteläkorealaiset ovat voittaneet naisten Yhdysvaltain kiertueella nyt 200 turnausta.