[6][5]

[6][5]

Vaikeuksien kautta voittoon

Martin Laird jätti San Atoniossa taakseen nipun kovia nimiä. Kuva: All Over Press

Vaikka sunnuntaina kaikki näytti helpolta, on Martin Laird tuskaillut lyöntinsä kanssa driving rangella viimeisen puoli vuotta. Punainen lanka tuntuu nyt löytyneen, sillä Laird nousi San Antoniossa pelatun Valero Texas Openin ykköseksi. Laird päätyi turnauksessa lopputulokseen 274 (-14) lyöntiä. Toiseksi sijoittunut Rory McIlroy jäi skotlantilaisesta kahden lyönnin päähän.

Lairdin lähtökohdat tämän viikon turnaukselle eivät olleet kummoiset: FedExCupin pisteissä sijalla 157 ollut pelaaja oli missannut karsintarajan neljästi kauden kahdeksassa turnauksessaan – edellisen kerran juuri ennen San Antonion turnausta Houston Openissa.

Ongelmat alkoivat selvitä Houstonin kisan surkean avauskierroksen jälkeen, kun Laird oli viettänyt neljätuntisen session harjoitusalueella. Hän pelasi toisen kierroksen tuloksella 65, ja sai ison annoksen itseluottamusta seuraavaa turnausta ajatellen.

”Tulin tänne luottavaisin mielin, vaikka tämän kauden tulokset ovat olleet lievästi sanoen kehnoja”, Laird sanoi. ”Mutta golf on hauska peli; sillä ei ole mitään merkitystä, mitä teit kaksi viikkoa sitten. Asiat voivat kääntyä yllättävän nopeasti.”

Marcel Siem teki kaiken voitavansa, mutta Masters jäi tällä kertaa haaveeksi. Kuva: All Over Press

Laird Mastersiin, Siem ei

Voitto oli Lairdille kolmas PGA Tourilla ja ensimmäinen sitten vuoden 2011 Arnold Palmer Invitationalin. Samalla hän tienasi paikan torstaina käynnistyvään kauden ensimmäiseen major-turnaukseen, Mastersiin.

Lairdin finaalikierroksen venytys oli upea. Hän oli 54 reiän jälkeen kärjessä ollutta Billy Horschelia neljä lyöntiä perässä, mutta nousi voittotaisteluun tehtyään ulosmenossa viisi birdietä. Tuloksen 63 pelannut Laird muistutti samalla mikä on pelin tärkein osa-alue selvitettyään päivän urakkansa 22 putilla.

Sunnuntaina kenttäennätystä sivunneelle Lairdille osallistuminen Mastersiin on kolmas peräkkäinen: vuonna 2011 sijoitus oli 20:s ja viime kaudella 57:s

Pelin ailahtelevaisuudesta kärsinyt Rory McIlroy oli sunnuntaina hyvässä vireessä iskettyään seitsemän birdietä. Tulos 66 olisi saattanut riittää jonain muuna päivänä voittoon, mutta tällä kertaa Lairdin vastaisku oli luokkaa kovempi. Viime hetkellä Texas Openiin ilmoittautunut pohjoisirlantilainen pelasi silti San Antoniossa sellaisen kenraaliturnauksen kuin halusikin. Etenkin kisan viimeinen kierros antaa McIlroylle mukavat eväät pian edessä olevaa Augustan reissua ajatellen.

Billy Horschel, Jim Furyk ja Charley Hoffman (-11) jakoivat kisassa kolmatta sijaa. K.J. Choi (-9) oli kuudes.

Agadirissä toissa viikolla voittanut Marcel Siem jäi Mastersin ilmoittautumisajan umpeuduttua niukasti maailmanlistan 50 ensimmäisen ulkopuolelle. Siem sai San Antoniossa viimeisen mahdollisuuden päästä Mastersiin, mikä olisi vaatinut häneltä Texas Openin voittoa. Siem taisteli hienosti, oltuaan finaalikierroksella pitkään lyönnin päässä kärjestä. Saksalaisen takaa-ajon tyrehdytti 12. reiän triplabogi. Siem (-7) oli kisassa lopulta kymmenes.

Lähde: PGA Tour