Vahvasti noussut Nuutinen jahtaa kauden seitsemättä top-kymppiään – karussa oleva ranskalaispelaaja käytti takaysiin 26 lyöntiä! - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Vahvasti noussut Nuutinen jahtaa kauden seitsemättä top-kymppiään – karussa oleva ranskalaispelaaja käytti takaysiin 26 lyöntiä!

Sanna Nuutisen pelit jatkuivat nousujohteisesti Ruotsin länsirannikolla käytävässä turnauksessa. Kuva Mark Runnacles/LET

Myös Ladies European Tourilla oli viitosella alkava tulos lähellä lauantain kierroksella.

Sanna Nuutinen onnistui mukavasti Ruotsissa Skaftö Golfklubbin kentällä meneillään olevan Ladies European Tourin kilpailun toisella kierroksella. Hän pelasi Didriksons Skaftö Openissa lauantaina tuloksen 66, ja nousi jaetulle kymmenennelle tilalle.

Kokonaistilanteeseen yksi alle siirtynyt Nuutinen teki par 69 -kentällä viisi birdieä sekä kaksi bogia ollen kaikin puolin tyytyväinen päiväänsä.

”Ihan hyvää tekemistä tänään. Edelleen oli aika navakka tuuli, mutta puolet eilisestä lukemasta. Löin palloa hyvin. Muutama birdiepaikka enemmän oli tarjolla, jotka olisi pitänyt ottaa, mutta huomenna on uusi mahdollisuus”, hän sanoi.

Nuutinen on haalinut erinomaisesti sujuneella kaudellaan jo kuusi top 10 -sijoitusta, joista kolme on top-kolmosia. Edellisessä kilpailussaan hän otti parhaan sijoituksensa (26:s) majoreissa, mikä sinetöi paikan maailmanlistalla ensimmäisen kerran 200 parhaan joukossa.

Päivän hahmo oli Pauline Roussin Bouchard (-10), joka oli pelata lauantaina viitosella alkavan kierroksen. Hän teki yhden eaglen ohella seitsemän birdieä, ja käytti jälkimmäiseen yhdeksikköön vain 26 lyöntiä. Päätähuimaavaa takaysiä selittää osittain sisääntulon par-lukema, 32. Kyseessä oli jo neljäs kerta viikon sisällä, kun isoilla kiertueilla pelataan tulos 60. Näistä kaksi on tullut PGA Tourilla ja yksi European Tourilla.

Pauline Roussin Bouchard esitti lauantaina ilmiömäisiä otteita. Kuva: Getty Images

Tässä kuussa ammattilaiseksi ryhtynyt Roussin Bouchard, 21, tavoittelee Skaftössä ensimmäistä LET-voittoaan. Tilastoista löytyy yksi kakkostila kaudelta 2019.

Ranskalainen karkasi tuloksen 60 myötä neljän lyönnin karkumatkalle ennen ruotsalaisamatööri Ingrid Lindbladia. Pohjoismaalaisia mahtuu top 10:een, kun jaetut sijat otetaan huomioon, peräti seitsemän pelaajaa.

Suomalaisista Tiia Koivisto (+3) pelasi tuloksen 71, ja on jaetulla 24. sijalla. Krista Bakker (+10), Elina Nummenpää (+12) ja Karina Kukkonen (+16) karsiutuivat kolmannelta kierrokselta.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)

  • KL1 says:

    ’Päätähuimaavaa takaysiä selittää osittain sisääntulon par-lukema, 32. Kyseessä oli jo neljäs kerta viikon sisällä, kun isoilla kiertueilla pelataan tulos 60.’

    Selittää osittain? Takaysin tulos oli siis -6, mikä ei ole mitenkään päätähuimaava. Kaiken lisäksi kentän par on 69, joten 60 lyöntiä on sekin vain -9. Ehkä pikkaisen tarpeetonta hehkuttamista, olkoonkin että tulos on ollut varsin hyvä.