23.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][31]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

Vahva takaysi vankisti Castrenin asemia LPGA:n karsintafinaalissa

Matilda Castren on kolmen kierroksen päässä LPGA:n kortista. Kuva: Vesa Koivunen

Kaksi seuraavaa kierrosta ovat elintärkeitä Pinehurst Resortissa pelattavassa turnauksessa.

Matilda Castren (-2) aloitti keskiviikkona LPGA Tourin karsintafinaalin kakkososan tasapainoisella 71 lyönnin kierroksella. Se oikeuttaa jaettuun 24. sijaan, ja hän on kilpailussa viiden kierroksen jälkeen viisi lyöntiä ”korttirajan” paremmalle puolella.

Castren käynnisti pelinsä birdiellä. Ensimmäisen yhdeksikön puolivälissä koitti hienoisia vaikeuksia, sillä hän teki peräkkäiset bogit rei’illä viisi ja kuusi (kentän 14 ja 15).

Jatko sujui ryhdikkäästi, eikä korttiin kirjattu enää paria heikompia reikätuloksia. Castren teki toisella kenttäpuoliskolla vielä kaksi birdieä painaen päivän tuloksensa lyönnin verran parin alle.

Pohjois-Carolinassa Pinehurst Resortin kentällä numero 9 pelattavan kilpailun cut asetetaan kuudennen kierroksen jälkeen. Perjantain ja lauantain kierrokselle pääsee 80 ensimmäistä ja samassa tuloksessa olevat kilpailijat.

Vaativan karsintaurakan kaksi seuraavaa kierrosta ovat strategisesti tärkeitä, jotta kautta aikain toisena suomalaisena LPGA-kiertueelle mielivä Castren saisi lauantain päätöskierrokselle tavoitellun työrauhan.

LPGA Tourin kortin saa kilpailun 45 parasta ja saman tuloksen jakaneet pelaajat.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje