26.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[2][0]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Vahva lähipeli pelasti Mikko Korhosen päivän Saudi-Arabiassa

Mikko Korhonen tiputteli torstaina putteja Royal Greensin kentällä kovalla prosentilla. Arkistokuva: Getty Images

Mikko Korhonen on avauspäivän jälkeen paras suomalainen maailmantähtien vauhdittamassa Saudi International -kisassa.

Mikko Korhonen käynnisti golfin Euroopan kiertueen Saudi International -kisan 71 lyönnin kierroksella (+1). Korhonen jakaa kisan parhaana suomalaisena sijaa 64 kilpailussa, jonka johtotulos torstain jälkeen on 64 (-6).

Korhonen pelasi torstaina iltapäivän peliryhmissä, jolloin olosuhteet tyypillisesti ovat tuulisemmat kuin aamulla. Perjantaina hän starttaa kierrokselle jo kello 8.35 paikallista aikaa eli 7.35 Suomen aikaa.

”Huh, aika taistelua tänään. Löin aika heikosti palloa koko päivän, varsinkin raudoilla. Hyvä lähipeli ja puttaaminen pelasti paljon. Kova oli tuuli myös iltapäivällä, kenttä pelasi tosi haastavana. Aamulla uuteen yritykseen!” Korhonen sanoi.

Korhosen lyöntitilastot olivat torstaina tasaisuudestaan tunnetulle pelurille poikkeuksellisen heikot. Hän osui avauksillaan väyliin 50%:sti, mutta viheriöosumaprosentiksi kirjattiin vain 44. Esimerkiksi Kalle Samooja nakutti pallonsa puttialustalle 83%:n tarkkuudella.

Samooja valitteli oman kierroksensa jälkeen vaikeuksia viheriöiden lukemisessa ja puttaamisessa ja putteja kertyikin kaikkiaan 35 kappaletta. Korhonen puolestaan tuntui olevan paremmin sinut griinien kanssa. Vain 27 kertaa päivän aikana putannut Korppa oli päivän kahdeksanneksi paras puttaaja ja GIR-puttitilastossa jopa koko päivän toiseksi paras: onnistuttuaan lähestymisessä Korhonen käytti keskimäärin vain 1,5 lyöntiä saadakseen pelivälineen kupin pohjalle.

Perjantaina jatkopaikka on edelleen kaikkien suomalaisten ulottuvilla, vaikka ainoastaan Korhonen on avauskierroksen jälkeen rajan paremmalla puolella.

Korjattu kentän par ja kierrostulokset pe klo 9.22.

Lue seuraavaksi: Vaikeudet viheriöllä söivät pohjaa aamupäivän suomalaisten tuloksesta Saudeissa

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)