Uusi tuleminen vanhoin opein - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Uusi tuleminen vanhoin opein

Lee Westwood otti uransa 23:nnen voiton ET:llä Malesiassa. Kuva: Getty Images

Viime vuosien kestomenestyjiin lukeutuva Lee Westwood ei paistatellut otsikoissa ennen Mastersia. Peli takkusi pahasti. Edelleen ensimmäistä major-voittoaan metsästävä Westwood pääsi pitkästä aikaa omalle tasolleen Augustassa, jossa sijoittui seitsemänneksi.

Pitkään jahdattu voitto tuli lopulta European Tourin Malaysian Openissa viikko Masterin jälkeen. ET:llä titteli oli Westwoodin uran 23:s.

Ennen Mastersia Westwood sijoittui jatkuvasti sijoille ’ynnä muut’. Jatkuva epätasaisuus tiputti hänet ulos maailmanlistan 30 parhaan joukosta ensimmäistä kertaa kuuteen ja puoleen vuoteen.

Westwood nousi vuonna 2010 maailmanlistan ykköseksi Peter Cowenin valmennuksessa. Viime kesänä englantilainen kuitenkin vaihtoi Tiger Woodsin valmentajana meritoituneen Sean Foleyn oppiin. Yhteistyö ei lopulta toiminut ja Westwood sanoi sopimuksen irti helmikuun alussa.

Ennen Foleya Westwood ehti kokeilla yhteistyötä muiden alan kovien nimien kanssa, mutta on nyt palannut Cowenin siipien suojiin ainakin väliaikaisesti.

Caddie Billy Foster on palannut <a href=Lee Westwoodin vierelle. Kuva: Getty Images.">

Caddie Billy Foster on palannut Lee Westwoodin vierelle. Kuva: Getty Images.

Helmikuussa hän palkkasi myös caddiekseen entuudestaan tutun miehen, Billy Fosterin.

”Viime vuosi oli hyvin keskinkertainen, ei todellakaan tarpeeksi hyvä. Tänä vuonna Billy tuli takaisin bäginkantajaksi. Hänen kanssaan ylsin maailmanlistan ykköseksi pari vuotta sitten ja toivottavasti hän on nyt se katalyytti, joka saa pelini takaisin siihen iskuun, jossa sen todella kuuluisi olla”, Westwood sanoi.

Monet luottavat siihen, että Westwood nousee uudelleen kohti huippua, onhan mies pitänyt asemansa lajin ehdottomalla huipulla paria notkahdusta lukuun ottamatta jo vuodesta 1997 lähtien.

Seuraava mahdollisuus menestyä on tänään torstaina Charlottessa käynnistyvä 6,9 miljoonan dollarin Wells Fargo Championship.

LPGA Tourilla pelataan torstaista alkaen North Texas LPGA Shootout. Kilpailussa jaetaan palkintorahaa 1,3 miljoonaa dollaria.

Sami Sarpakunnas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje