Uusi draiveri petti Rory McIlroyn Playersissä: ”Käyttäjän vika” - Golfpiste.com

28.3.–4.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][6]
KilpailuaSuomalaista

28.3.–4.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][6]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Uusi draiveri petti Rory McIlroyn Playersissä: ”Käyttäjän vika”

Rory McIlroy katseli kyllästyneen näköisenä jälleen yhtä vinoon mennyttä avaustaan. Kuva: Getty Images

McIlroy sanoi vaihtaneensa draiverin osittain siksi, koska Tiger Woods iski avauksiaan pidemmälle.

9Rory McIlroy lähti kenties suurimpana menestyssuosikkina Ponte Vedra Beachillä Floridassa alkaneeseen PGA Tourin lippulaivakilpailuun. Onhan McIlroy yltänyt Players Championshipissä neljästi top 8:aan kirkkaimpana kruununa voitto vuodelta 2019.

Hän kuitenkin vietti torstain kierroksella ison osan ajasta TPC Sawgrass -kentän paksussa karheikossa. Se johti odottamattoman heikkoon tulokseen 76, jolla McIlory jakaa 118. sijaa. Eroa kärjessä olevaan yllättäjään Chad Rameyyn (-8) on peräti 12 lyöntiä.

Neljä yli -tulos on McIlroyn kehnoin sitten viime vuoden maaliskuussa pelatun Orlandon kisan päätöskierroksen.

Hän sävelsi päivän epävireiset tahdit jo alkumetreillä lyötyään avauksensa oikealle karheikkoon. Lähestyminen painui reilusti vasemmalle, ja ensimmäisen (kentän 10.) reiän tulokseksi merkittiin tuplabogey. Mcllroylle tilastoitiin torstaina vain kuusi väyläosumaa. Huomattava osa draiveista ajautui pahasti oikealle.

En halua, että draiveri missaa testin: se ei näyttäisi hyvältä omasta, eikä TaylorMaden näkökulmasta.

McIlroy oli turhautunut, ettei ole päässyt sinuiksi viime kuussa vaihtamansa uuden draiverin kanssa. Hän sanoi käyttäneensä TaylorMaden Stealth Plus -mallia jo vuoden 2022 alusta, mutta vaihtaneensa helmikuun Genesis Invitationalissa toiseen versioon. Vaihdon taustalla oli huoli, ettei lavan osumapinnan jousto-ominaisuus täyttäisi testivaatimuksia.

”Kunpa voisin pelata viimevuotisella draiverillani. Mutta pitkään käytössä ollut maila ei läpäisisi testiä, ja on todella vaikea saada täysin samantuntuista draiverin lapaa. En halua, että draiveri missaa testin: se ei näyttäisi hyvältä omasta, eikä TaylorMaden näkökulmasta.”

McIlroy sanoi helmikuussa vaihtaneensa draiverin osittain siksi, koska Genesis Invitationalissa samassa ryhmässä pelannut Tiger Woods iski avauksensa muutaman kerran pidemmälle. Vaikka ”draivikuninkuus” on pelillisesti lähinnä teatteria, on lyöntipituuksilla tähtien keskinäisessä hierarkiassa iso merkitys.

Hän muistutti torstaina, ettei asioita voi laittaa pelkästään teknologian piikkiin.

”Tämä on pitkälti myös käyttäjän vika.”

Vaikka McIlroyn esityksen keskipisteeksi nousi avauspeli, eivät hänen draivinsa ole viime aikoina olleet tilastollisesti lainkaan huonoja. Sitäkin enemmän parannettavaa on ollut puttipelissä. Playersin ensimmäisellä kierroksella hän sijoittui strokes gained -putting -tilaston häntäpäähän.

Kisan kärjessä Chad Rameyllä on lyönnin etumatka toisena olevaan Collin Morikawaan.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje