23.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][40]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Uudet välineet piristivät ET:n parasta eurooppalaista: ”Ehkä tämä on palkinto sisukkuudesta”

Toimii. Shane Lowryn pelissä oli pitkästä aikaa ryhtiä. Kuva: Getty Images

Irlantilainen jahtaa ensimmäistä voittoaan PGA Tourilla lähes neljään vuoteen.

Shane Lowry tarjoili avauspäivän tyylikkäintä antia Hilton Headin saarella Etelä-Carolinassa käynnistyneessä RBC Heritage -kilpailussa. Tulos 65 riittää kärkipaikkaan lyönnin erolla toista sijaa jakaviin pelaajiin.

Aamun hyvistä olosuhteista hyötynyt irlantilainen teki torstaina virheetöntä jälkeä, sillä kuuden birdien ohella korttiin merkittiin vain par-tuloksia.

Lowry kiitteli kierroksensa jälkeen tekemiään välinevaihtoja: hän otti Masters Tournamentissa käyttöön uuden draiverin ja tällä viikolla oli putterin vuoro.

”Minulla on ollut ongelmia draiverin kanssa. Nyt kaikki tuntui hyvältä, eikä tällaista tunnetta ole ollut vähään aikaan”, Lowry sanoi.

Hän oli yksi viimeisistä pelaajista, jotka pääsivät mukaan Mastersiin pysyttyään maailmanlistalla täpärästi 50. parhaan joukossa WGC-sarjan reikäpelikilpailun jälkeen. ET:n Race to Dubai -rankingissa parhaana eurooppalaisena, toisena oleva Lowry voitti aiemmin tänä vuonna turnauksen Abu Dhabissa, mutta neljä edellistä kisaa ovat tuottaneet karsiutumisen.

Nyt 32-vuotiaalla pelaajalla on kiikarissa ensimmäinen voitto PGA Tourilla sitten vuoden 2015 WGC-Bridgestone Invitationalin.

”Rautalyönnit onnistuivat, ja jos missasin viheriön, pallo päätyi suotuisaan paikkaan parin pelastusta ajatellen. Tulokseni eivät ole olleet erityisen hyviä viime aikoina, joten ehkä tämä on palkinto sisukkuudesta.”

Kakkossijaa jakavien viiden yhdysvaltalaisten joukossa ovat muun muassa Daniel Berger ja Ryan Moore. Lowryn ohella eurooppalaisista top 10:een mahtuvat seitsemättä sijaa jakavat ja tuloksen 67 lyöneet Ruotsin Alex Norén sekä Slovakian Rory Sabbatini.

Kilpailussa on mukana iso joukko eturivin tähtiä, kuten Dustin Johnson, Webb Simpson, Bryson DeChambeau, Tommy Fleetwood ja Jordan Spieth. Heistä ensin mainittu jakaa parhaana 15. sijaa tuloksellaan 68.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje