11.–18.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][17]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Uuden puttivalmentajan niksit purevat – Justin Thomas kiilasi paalulle

Justin Thomasilla on ollut Shadow Creek -kentän viheriöillä hymy herkässä. Kuva: Getty Images

Zozo Championshipin voittoa puolustava Tiger Woods pelasi kymmenen lyöntiä paremmin kuin ensimmäisellä kierroksella.

On suhteellisen harvinaista, mikäli PGA Tourin ja ylipäänsä pääkiertueen tasoista kilpailua kahden kierroksen jälkeen johtava pelaaja ei olisi onnistunut puttipelissään. Tähän ei perjantai tuonut poikkeusta, kun Justin Thomas pelasi Zozo Championshipissä toistamiseen tuloksen 65.

Se vei maailmanlistan kolmosen Los Angelesin liepeillä pelattavan turnauksen kärkipaikalle lyönnin erolla Dylan Frittelliin ja Lanto Griffiniin.

Kokonaistilanteessa -14 oleva Thomas jakoi onnistumisestaan kunniaa uudelle puttivalmentajalleen John Grahamille, jonka kanssa hän aloitti yhteistyön loppukesästä FedEx Cupin playoffien aikana.

Varsinaisen tekniikan sijaan Graham on painottanut Thomasin tunnetta viheriöillä ja kohentanut hänen griininlukutaitoaan. Graham myös halusi parantaa pelaajan kykyä tehdä muutoksia puttipeliin kesken kierroksen.

Tämä tehosi etenkin ensimmäisen kierroksen jälkimmäisellä ysillä, jonka Thomas pelasi seitsemän alle, ja otti vain 12 puttia.

”Lukuisia kertoja olen putannut kierroksen etuysillä, jos en huonosti, niin ainakin tehottomasti saamatta mitään aikaiseksi. Tällä on ollut taipumus jatkua myös toisella kenttäpuoliskolla, sen sijaan että uskoisin oikeasti voivani alkaa upottaa putteja”, Thomas sanoi.

Yhteistyön käynnistyttyä Thomas on sijoittunut kolmesti top 15:een, parhaina saavutuksinaan Tour Championshipin kolmas ja U.S. Openin kahdeksas sija.

Kilpailun voittoa puolustava Tiger Woods oli ensimmäisellä kierroksella isoissa vaikeuksissa. Harvakseen kilpaileva Tiger käytti avauskierrokseen 76 lyöntiä, mutta laittoi perjantaina kymmenen lyöntiä paremmaksi. Kierros sisälsi kahdeksan birdieä ja kaksi bogia. Woods jatkaa tilanteessa -2 kolmannelle kierrokselle sijalta T66.

Hyvässä vireessä oleva Englannin Tyrrell Hatton (-11) pysyttelee turnauksen parhaana eurooppalaisena jaetulla kuudennella sijalla. Samoissa lukemissa on kisan toistaiseksi kovimman tuloksen pelannut Richy Werenski, joka mätti Shadow Creek -kentällä peräti tusinan verran birdiejä 61 lyönnin kierroksellaan.

Lue seuraavaksi: Voittoa puolustava Tiger Woods tuuliajolla Zozo Championshipissä

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje