14.–17.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[2][1]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

USGA teki vaikean päätöksen ja tukki perinteisen reitin U.S. Openiin

U.S. Open pelataan syyskuussa Winged Footin kentällä New Yorkissa. Kuva Getty Images/David Cannon

Neljä perinteistä Yhdysvaltain mestaruusturnausta jää tänä vuonna pelaamatta.

USGA peruu sekä paikalliset että alueelliset karsinnat vuoden 2020 U.S. Openiin. Yhdysvaltain golfin katto-organisaatio vahvisti päätöksen maanantaina Golf Digestille ja ilmoitti samalla peruuttavansa koronaviruspandemian vuoksi myös neljä muuta mestaruusturnaustaan.

Avoimet karsinnat ovat USGA:n hallinnomissa kisoissa keskeisessä roolissa. Pebble Beachissa pelattuun viime vuoden U.S. Openiin karsintojen kautta pääsi mukaan noin 70 pelaajaa. USGA rakensi jopa kilpailun uuden ”From Many, One”-markkinointikampanjan karsintojen varaan. U.S. Openille piti alun perin järjestää 108 paikalliskarsintaa sekä kaksitoista alueellista karsintaturnausta. Aiemmista U.S. Openin voittajista muun muassa Steve Jones (1996), Michael Campbell (2005) ja Lucas Glover (2009) aloittivat voitonmarssinsa karsinnoista.

”Ensisijainen tavoitteemme koko prosessin ajan on ollut varmistaa kaikkien osallisten kuten pelaajien, vapaaehtoisten ja kenttien henkilökunnan terveys ja turvallisuus”, USGA mestaruusturnauksista vastaava John Bodenhamer totesi. ”Päätös on ollut meille vaikea, ja olisin toivonut, että meillä olisi ollut enemmän vaihtoehtoja. Mutta kun mietimme, mikä on kaikkien kannalta parasta, tämä on oikea ratkaisu, vaikka olemmekin erittäin pettyneitä.”

Karsinnoista aukeavien pelipaikkojen sijaan USGA rakentaa U.S. Openiin uusia kategorioita, joiden kriteerejä järjestö parhaillaan viimeistelee. Näihin kuuluu muun muassa amatöörien karsintakategoria.

USGA katsoi, ettei se pysty tällä hetkellä järjestämään kaikkia kilpailujaan mestaruusturnausten arvon mukaisella tavalla.

Yleisön määrää Winged Footin kentällä New Yorkin osavaltion Mamaroneckissa pelattavassa U.S. Openissa tullaan niin ikään huomattavasti vähentämään. Se, kuinka paljon kisaan otetaan katsojia, vai otetaanko ollenkaan, on vielä päättämättä.

USGA ilmoitti samassa yhteydessä peruneensa U.S. Mid-Amateurin, U.S. Women’s Mid-Amateurin sekä molemmat seniorimestaruusturnauksensa.

COVID-19 muodostamaan uhan ohella päätöksiin vaikutti osaltaan se, että USGA:n pääkonttori sijaitsee New Jerseyn osavaltiossa, joka on yksi pahiten koronaviruspandemiasta kärsineistä alueista Yhdysvalloista. USGA katsoi, ettei se pysty tällä hetkellä järjestämään kaikkia kilpailujaan mestaruusturnausten arvon mukaisella tavalla.

U.S. Openin ohella joulukuulle siirretty U.S. Women’s Open on edelleen kilpailukalenterissa. Myös The U.S. Amateur ja U.S. Women’s Amateur on tarkoitus pelata alkuperäisinä ajankohtina elokuussa – ensin mainittu Oregonin Bandon Dunes Resortissa ja jälkimmäinen Woodmont Country Clubilla Rockvillessä Marylandissa. Molempien amatöörimestaruusturnausten pelaajat valitaan niin ikään kategorioiden kautta ilman karsintoja, joiden kautta tuli viime vuonna yli 75 prosenttia kisaan osallistuneista.

U.S. Open on tarkoitus alkaa 17. päivä syyskuuta. Turnauksen voittoa puolustaa Gary Woodland.

Lue seuraavaksi: U.S. Openista kauden kolmas peruuntunut major-turnaus − New Yorkin hälyttävä tilanne vauhditti päätöstä

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje