”Kun ei uppoa, niin ei uppoa” – Ursula Wikström manasi kylmää putteriaan - Golfpiste.com

22.–29.11. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[4][5]
KilpailuaSuomalaista

22.–29.11. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[4][5]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

”Kun ei uppoa, niin ei uppoa” – Ursula Wikström manasi kylmää putteriaan

Ursula Wikström ja Caroline Hedwall jutustelivat kesken kierroksen. Kuva: Juha Hakulinen

Suomalaispanos Ahvenanmaalla on ollut kokonaisuutena vaisu.

Åland 100 Ladies Open by Ålandsbanken -kilpailussa suomalaispelaajilta oli lupa odottaa hyvää tekemistä laajallakin rintamalla. Esimerkiksi Tiia Koivisto on voittanut tällä kaudella ja Elina Nummenpää sijoittui kolmanneksi viime viikolla. Nuorille pelaajille tarjottiin myös mahdollisuutta läpimurtoon. Näihin ennakko-odotuksiin on toistaiseksi pystynyt vastaamaan vain Ursula Wikström.

Kokenut suomalainen avasi eilen kilpailunsa loistavasti pelaten tuloksen -4. Tänään hän pelasi kierroksensa seitsemän lyöntiä avauspäivää heikommin. Siitä huolimatta Wikström lähtee päätöspäivään kahdeksannelta sijalta.

Syyt edellispäivää vaatimattomampaan tulokseen tulivat Wikströmiltä saman tien haastattelupisteellä.

”Missasin sekä draiveja että lähestymisiä vasemmalle. Kun lyöminen on heikkoa ja yhtään puttia ei laita sisään, niin siitä se score alkaa nopeasti muodostumaan”, Wikström kertoi.

”Tänään oli useampia sellaisia neljämetrisiä birkkuputteja. Kun ei uppoa, niin ei uppoa. Sanoin caddiellekin, että koita jollain keinolla saada putteria lämpimäksi”, kaikesta huolimatta hyväntuulinen Wikström naurahteli.

Wikströmin caddienä kilpailussa toimii 13-vuotias Alma Bergroth, joka varmasti teki parhaansa tässäkin asiassa.

Wikström (-1) on neljä lyöntiä perässä kärkipaikkaa jakavia Lisa Petterssonia ja Ana Pelaez Trivinoa. Ålands Golfklubbin Slottsbanan antaa mahdollisuudet kovaankin tulokseen, jos onnistuu pysymään poissa ongelmista. Näin lauantaina Wikströmillekin kaikki on mahdollista.

”Eilenkin vaikka tulos oli hyvä, niin se tuntui ihan normivedolta. Tämä ei pelaa mitenkään pitkänä ja kun käyttää ne birdiepaikat, niin tuolla pystyy vetämään alhaisen kierrostuloksen.”

Silti Wikströmiltä tulee varoituksen sana ikään kuin itselleen.

”Bogeyt ovat todella herkässä. Tarkkana pitää olla, koska sinne voi lipsahtaa bogeyakin isompia tuloksia. Koko ajan pitää olla varpaillaan, sillä helppoa hetkeä ei ole missään”, hän luonnehti.

Slottsbanania kenttänä on kehuttu isoon ääneen joka eetterissä. Wikström ei tee poikkeusta.

”Jos tuuli pysyy tuollaisena kuin se nyt on, niin griinit ovat haastavat, mutta ihanan liukkaat. Ihan törkeän hyvät”, Wikström fiilisteli.

Wikströmin jälkeen seuraavat suomalaiset Noora Komulainen, Linda Osala ja Karina Kukkonen löytyvät jaetulta 22. sijalta (+3). Heillä on huomenna hyvillä otteilla mahdollisuudet nousta kärkikymmenikköön.

Kisaan lähti mukaan 18 suomalaista, joista kuusi selvitti cutin. Heistä Tiia Koivisto ja Emily Penttilä jäänyt kärjelle 10–11 lyöntiä, joka on 36 reiän aikana huomattavan paljon.

Karvainta kalkkia joutui maistamaan Henni Mustonen, joka oli jo cutissa kiinni, mutta sortui tuplabogeyyn viimeisellä reiällä.

Tuloksellisesti Ahvenanmaan LET-kisa ei ole ollut suomalaispelaajien riemujuhlaa. Toivottavasti cutin ulkopuolelle jääneet nuoret pelaajat saivat arvokasta kokemusta ja oppia Euroopan korkeimman kiertueen vaatimustasosta.

Juttua muokattu klo. 20:23. Päivitetty suomalaisten sijoitukset.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje