Uransa parhaaseen saavutukseen yltänyt Sanna Nuutinen: ”Olen tosi ylpeä musta ja Danista!” - Golfpiste.com

30.5.–6.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][19]
KilpailuaSuomalaista

30.5.–6.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][19]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

Uransa parhaaseen saavutukseen yltänyt Sanna Nuutinen: ”Olen tosi ylpeä musta ja Danista!”

Sanna Nuutinen venyi huippusuoritukseen LPGA Tourin isoimpiin kuuluvassa kilpailussa. Kuva: Getty Images

Nuutisen kuuden viikon kilpailumatka huipentui mahtavaan takaysiin LPGA Tourin Founders Cupissa.

Onnistumisen hetkellä kaikki tehty työ palkitaan. Sanna Nuutinen ei ole laskenut työtunteja, jotka hän on viimeisen kuuden viikon aikana tehnyt yhdessä caddiensa Daniel Da Silvan kanssa, vaan koneesta on revitty kaikki irti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu
Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Kova työ kantoi hedelmää LPGA Tourin perustajia kunnioittavassa Founders Cupissa, jossa Nuutinen (-9) sijoittui upeasti jaetulle 12:nnelle sijalle. Majoreiden ja Tour Championshipin jälkeen LPGA Tourin rahakkaimman kilpailun kolmen miljoonan dollarin palkintopotista lohkeaa Nuutiselle noin 47 000 dollarin siivu sekä iso nippu tärkeitä rankingpisteitä.

”Jaettu 12:s sija on varmasti minun urani paras saavutus, jos katsotaan world ranking -pisteissä ja rahallisesti”, iloitsi Nuutinen.

Huippusijoitus isossa kilpailussa ei tullut helpolla, sillä sunnuntaina Nuutisen sijoitus luisui kierroksen alkupuolella huolestuttavaa kyytiä alaspäin. Etuysille tulleet kaksi bogia tiputtivat suomalaistähden kauas kärkipään sijoituksista. Mutta kierroksen jälkimmäinen puolisko muutti kaiken.

”Olen tosi tyytyväinen takaysiini. Vaikean alun jälkeen sain pelattua takaysin kolme alle”, Nuutinen kertasi tämän kertaisen Amerikan-reissunsa viimeistä kierrosta.

Tämä on sataprosenttisesti ansaittu T12-sijoitus.

Nuutinen on viimeisten viikkojen aikana puhunut useasti kaihoisaan sävyyn Euroopasta, niin nytkin.

”Olemme olleet Danin kanssa nyt kuusi viikkoa reissussa. Tähän viikkoon lähtiessä me molemmat juhlistimme, että kun kisa sunnuntaina päättyy, lähtee lento Eurooppaan. Vähän on alkanut koti-ikävä painamaan”, Helsingissä asuva Nuutinen myönsi suoraan.

Ladies European Tourilla usean vuoden ajan pelannut Nuutinen on tunnettu siitä, että hän nauttii harjoittelusta. Nyt hän on joutunut yhdistämään kilpailemista ja harjoittelua todella tiiviisti, sillä LPGA Tourilla ei pärjää, jos millään pelin osa-alueella antaa liikaa tasoitusta muille pelaajille.

”Viimeiset kuusi viikkoa ovat olleet todella intensiiviset. Olemme tehneet ihan sikana hommia, koska koko ajan tuntuu, että me olemme vähän muita jäljessä. Kauemmin LPGA:lla pelanneilla on hieman etulyöntiasemaa, koska nämä kentät ovat niin erilaisia LET:iin verrattuna, kuten olen aiemminkin sanonut.”

We are going to be just fine.

Caddiet saavat liian harvoin ansaitsemaansa arvostusta, mutta Nuutisen kohdalla tämä väite ei pidä paikkaansa. Daniel Da Silvasta on kasvanut todella tärkeä palanen Nuutisen menestyksen tiellä, ja Nuutinen myös tietää sen.

”Olen tosi ylpeä musta ja Danista, miten olemme täällä pikku tiiminä painettu menemään. Ei ole todellakaan ollut helppoa. Tämä on sataprosenttisesti ansaittu T12-sijoitus”, hän hehkuttaa.

Jo sunnuntai-iltana New Yorkista Eurooppaan lentänyt Nuutinen pelaa seuraavat viikot vanhalla mantereella, mutta katsetta on alettu kääntää hiljalleen jo myös tulevaan kesään ja syksyyn.

”Uskon, että meillä on paljon hyviä viikkoja edessä. Tämä oli vasta minun neljäs LPGA-kisani, ja etenkin loppukesästä on paljon isoja ja tärkeitä kisoja. Jos pidetään tahti tällaisena nousujohteisena, niin kyllä tästä hyvä tulee. We are going to be just fine”, Nuutinen lausui loppuun.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Nuutisen ohella New Jerseyssä pelasi myös Matilda Castren, joka teki hyvää nousua heti sunnuntaiaamuna. Takaysiltä matkaan lähtenyt Castren teki väylille 14 ja 15 eaglen ja birdien, ja kaikki näytti todella hyvältä.

Loppukierros oli Castrenille kuitenkin raskas, kun hänelle kirjattiin kolmen bogin kylkeen vielä yksi tuplabogi. Castrenin 72 reiän yhteistulos oli lopulta tasan par ja sijoitus 61:s.

Founders Cupin voittajaksi kruunattiin Australian Minjee Lee, joka piti kärkipaikkaa hallussaan toisesta kierroksesta lähtien. 450 000 dollarin ykköspalkintoon vaadittiin tulos -19. Toiseksi sijoittui kotiyleisön lemmikki Lexi Thompson (-17) ja kolmatta sijaa jakoivat Angel Yin ja Madelene Sagström (-16).

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje