Uransa jo kertaalleen lopettanut Joonas Granberg PGA:n mestariksi - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
Finnish Tour - Kilpagolf

Uransa jo kertaalleen lopettanut Joonas Granberg PGA:n mestariksi

Joonas Granberg näytti, että hän osaa edelleen voittaa.

Voitto avasi Granbergille paikan myös Vierumäki Finnish Challengeen.

Vuosaari Golfissa pelattu Audi PGA Finland Championship päättyi mielenkiintoisten vaiheiden jälkeen Joonas Granbergin (-6) voittoon. Granberg pelasi 54 reiän kilpailussa kierrostulokset 71–69–70. Voittomarginaali toiseksi sijoittuneeseen Albert Eckhardtiin (69–71–72, -4) oli kaksi lyöntiä. Kilpailun kolmanneksi ylsi opettavana ammattilaisena elantonsa tienaava Henri Salonen (69–71–73, -3).

Torstaina ja perjantaina pelatussa seniorisarjassa mestariksi ylsi Nurmijärven Golfklubin Tapani Saarentola (79–86, +21).

Granberg ei ole onnistunut voittamaan useaan vuoteen, sillä hänen edellinen ykköstilansa Suomesta on peräti viiden vuoden takaa. Senkin takia perjantaina tullut voitto maistui erityisen makealta.

”Tässä on ollut kaikenlaisia vaikeuksia, lopetettu ura kertaalleen, aloitettu uudelleen, ja nyt on tehty paljon töitä uuden valmentajan kanssa. Nyt se voitto sitten tuli, mikä on todella kiva juttu”, Kytäjä Golfia edustava Granberg sanoi tyynesti.

Reippaasti puhaltanut tuuli laittoi pelaajat todelliseen testiin perjantaina, ja Granberg oli lopulta ainoa, joka onnistui pelaamaan alittamaan kentän parin.

Granberg kuittasi voitostaan 2 650 euroa, ja voiton lisäksi hän sai Suomen Golfliiton myöntämän villinkortin elokuun alussa pelattavaan Vierumäki Finnish Challenge -kilpailuun. Challenge Tour -kutsu ei saanut kokenutta pelimiestä hämmentymään.

”Ei tässä mitään tarvitse muuttaa, meillä on hyvä plan Davidin ja Niklaksen kanssa”, Granberg sanoi ja viittasi valmentajiinsa David Silvaan ja Niklas Dahlgreniin.

Opettavien ammattilaisten kilpailun voittoon suvereenilla 12 lyönnin marginaalilla pelannut Henri Salonen oli todella tyytyväinen omaan peliesitykseensä.

”Lähtökohdat huomioon ottaen, ettei ole ehtinyt harjoitella ollenkaan, niin kilpailu meni todella hyvin. Omaan peliini olen todella tyytyväinen”, Löfkulla Golfissa opettava Salonen iloitsi.

Seniorisarjassa voittoon pelannut Tapani Saarentola veti kahden päivän urakkansa nopeilla kommenteilla nippuun.

”Eilen sain skoorattua hyvin, vaikka olin siellä sun täällä. Tänään skoorauksesta ei ollut tietoakaan, vaikka mentiin jälleen sinne sun tänne. Ja voitto oli kyllä yllätys”, kolmannen PGA:n seniorimestaruutensa voittanut Saarentola myönsi.

Seniorisarjan muut palkintosijat menivät Antti Vaalakselle (86–81, +23) ja Teemu Tyrylle (79–92, +27).

Lähde: Audi PGA Finland Championshipin tiedote

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje