”Ura on edennyt luontevasti tätä kohti”, sanoo LPGA Tourille valmistautuva Sanna Nuutinen - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour - LPGA Tour - Podcast

”Ura on edennyt luontevasti tätä kohti”, sanoo LPGA Tourille valmistautuva Sanna Nuutinen

Kovana harjoittelijana tunnettu Nuutinen oli vuosilomalla pitkään irti golfmailoista, mutta nyt valmistautuminen helmikuussa käynnistyvään kauteen on jo hyvässä vauhdissa.

Sanna Nuutinen pelasi viime vuonna häkellyttävän hyvän kauden. Hän oli Euroopan kiertueen pistelistalla neljäs ja kuittasi kauden päätteeksi pelioikeuden maailman kovatasoisimmalle naistenkiertueelle LPGA Tourille olemalla karsinnoissa 22:s.

Tuoreeltaan sen jälkeen hän kertoi puolittain sivulauseessa satsaavansa tasaisesti molempiin kiertueisiin, mutta nyt alkavan kauden kynnyksellä hän kertoo LPGA Tourin olevan ykkösasemassa.

”Se on ykköskiertue. Mutta rookiena (tulokkaana) en pääse ihan kaikkiin kisoihin mukaan, ja väliviikoilla on hyvä pelata LET:n kisoja. Loppukesästä on muutama iso kisa, josta saa pisteitä molemmille kiertueille ja ne ovat minulle tosi tärkeitä”, Nuutinen kertoo.

Yhdysvalloissa opiskellut ja Texas Christian Universitystä 2014 valmistunut Nuutinen tuntee Yhdysvaltoja, sen kulttuuria, toimintatapoja ja olosuhteita sen verran hyvin, että kotiutuminen LPGA Tourille on sitäkin kautta helppoa. Tarvittaessa USA:ssa asuva Matilda Castren auttaa käytännön asioissa.

”Karsinnat oli ensimmäinen kertani jenkeissä yliopistovuosien jälkeen, mutta eipä siellä mikään ollut muuttunut”, Nuutinen naurahtaa.

Sanna Nuutinen on jo sen verran kokenut urheilija, ettei hän ole uuden edessä ihmeissään. Hän kilpailee mielellään usein ja säännöllisesti, sillä siitä syntyvä rutiinin on myös tapa pitää jännitys aisoissa. Siksi hänet nähdään LET:n kisoissa aina, kun se LPGA:n kisakalenterin puolesta on mahdollista.

Nuutinen on voittanut kolmesti haastajakiertue LETAS:in puolella, mutta pääkiertuetasolla voitto on vielä ottamatta. Senkin kohdalla hän korostaa, että voitto tulee kyllä aikanaan ja jälleen luonnollisena jatkumona.

”Sieltä tulee se viikko, kun kaikki vaan natsaa kohdalleen. Silloin pitää vain osata olla astumatta itsensä ja menestyksen esteeksi”, hän sanoo.

Voittaminen on Nuutisen mukaan yhtä hankalaa, tai helppoa, olipa kisan taso mikä tahansa.

”Olen sitä mieltä, että eihän se voittokamppailu ole mikään uusi tilanne vaikka siellä LPGA Tourilla. Ihan samalla tavalla se voittoputti on jännittänyt siellä Tsemppitourilla 14-vuotiaana ja LETAS:illa voittouusinnassa. Syke on ihan yhtä lailla korkealla. Ei sen mun keho tiedä, mitä kisaa olen voittamassa. Se reagoi tilanteeseen samalla tavalla. Siksi on niin tärkeää pelata kisoja sillä tasolla, missä milloinkin on ja opettelee sitä voittamista ja pärjäämistä”, hän näkee.

Sanna Nuutisen haastattelun kokonaisuudessaan pääset kuuntelemaan Golfpisteen podcastista, jonka löydät niin SoundCloudista kuin Spotifystakin.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje