Sanna Nuutinen aivan kärjen tuntumasta viikonlopun kierroksille LPGA Tourilla - Golfpiste.com

24.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][20]
KilpailuaSuomalaista

24.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][20]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

Sanna Nuutinen aivan kärjen tuntumasta viikonlopun kierroksille LPGA Tourilla

Hyvin väylälle osuneet ja pitkälle lentäneet draivit olivat Sanna Nuutisen syömähampaat perjantaina. Kuva: Getty Images

Matilda Castrenin kova kiri nosti hänet cut-rajan oikealle puolelle.

Avauspäivän jälkeen yhdeksäntenä ollut Sanna Nuutinen ei tyytynyt varmistelemaan jatkoon pääsyään, vaan laittoi puita uuniin Founders Cupin toisella kierroksella. Kilpailun kärjessäkin perjantaina piipahtanut Nuutinen pelasi toisen kierroksen 68 lyönnillä, ja hän on tällä hetkellä kilpailussa upeasti neljäntenä tuloksessa -9, kun iltapäivän pelaajat ovat vielä kentällä.

Nuutisen perjantaisen kierroksen onnistumiset alkoivat jo tiipaikalla, kun hän osui kahta väylää lukuun ottamatta avauksillaan väylään.

”Löin draiveja paljon paremmin kuin eilen. Tällä kentällä siitä on paljon hyötyä, jos lyö draivit ladulle. Minulla oli ihan hyvin mittaakin tänään, niin se teki elämästä helpompaa”, 276 jaardin keskiarvolla draivejaan kentälle lyönyt Nuutinen sanoi.

Hyvän draivipelin rinnalle Nuutinen nosti myös puttipelin, jonka hän on saanut toimimaan aiempaa paremmin. Perjantaina hänelle merkattiin 29 puttia.

”Puttitrendi on nouseva. Olen päässyt sinuiksi oman strokeni kanssa. Sen työstämistä jatketaan edelleen.”

Parhaiten kaksi ensimmäistä päivää New Jerseyssä on pelannut Australian Minjee Lee (-14), joka pelasi perjantaina kovan 63 lyönnin kierroksen. Hän johtaa kilpailua tässä vaiheessa kolmella lyönnillä. Toisena ovat Lexi Thompson ja Madelene Sagström.

Lauantaina viimeisissä ryhmissä pelaava Nuutinen oli varsin levollinen perjantain kierroksensa jälkeen. Kokenut pelaaja tietää, ettei mitään ole vielä voitettu, vaikka asetelmat ovatkin hyvät.

”Kisa on vasta puolivälissä. Tuloslistalta minun edestä ja takaa löytyy ihan maailman kärkipelaajia. Saa pistää ihan omaa A-peliä pöytään, jos meinaa pärjätä. Ja se on tavoite”, Nuutinen linjasi päättäväisesti.

Matilda Castrenilla (-1) on jälleen sama tilanne kuin niin monta kertaa aiemminkin tällä kaudella. Castren on tällä hetkellä juuri cut-rajan sisäpuolella, mutta hän saa jännittää pitkälle iltaan, jatkuvatko hänen pelinsä myös lauantaina ja sunnuntaina.

Heti avausväylällään tuplabogin tehnyt Castren taisteli urhoollisesti läpi koko päivän ja hän onnistui takaysin keskivaiheelle osuneen kolmen birdien putken ansiosta nousemaan cut-rajan oikealle puolelle. Kuuden birdien päivän kierrostulos oli lopulta 70 lyöntiä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje