24.11.–1.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[2][6]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Upeasti kirinyt Wikström kahdeksas Ladies European Tourilla – myös Nuutinen mahtui top 10:een

Ursula Wikström on löytänyt kauden loppuhetkillä pitkään kadoksissa olleen pelituntumansa. Kuva:Tristan Jones/LET

Piristyneelle Ursula Wikströmille top-kymppi oli pääkiertueella kauden ensimmäinen.

Ursula Wikström (-7) syttyi loistavaan peliesitykseen toisessa peräkkäisessä Royal Greens Golf & Country Clubilla Saudi-Arabiassa käydyssä naisten Euroopan kiertueen turnauksessa. Hän pelasi kilpailun kahdella viimeisellä kierroksella tuloksen 67, ja venyi jaetulle kahdeksannelle sijalle yhdessä Ruotsin Johanna Gustavssonin kanssa.

Virheettömästi torstaina pelannut Wikström teki viisi birdieä, joista kolme tuli ensimmäisellä ja kaksi jälkimmäisellä kenttäpuoliskolla. Viimeisen reiän birdieä lukuun ottamatta kaikki syntyivät par-nelosilla.

”Bogi-free tänään. Sain hyvän etulyöntiaseman, kun pääsin pelaamaan aamulla ja aika pitkän matkaa ilman kummempaa tuulta. Putteri oli tänään hyvässä iskussa”, Wikström sanoi.

”Oli kiva pelata vähän erilaista kisaa. Kaksi viimeistä kierrosta pelattiin joukkueena hyvin ja paremmin yhteen. Aika raskas setti tämä oli − kahdeksaan päivään seitsemän kisarundia.”

Wikström oli toisella ja kolmannella kierroksella kilpailun aatelia, sillä jälkimmäisen 36 reikää selvitti vantaalaista lyönnin verran paremmin vain Saudi Ladies Team Internationalin voittanut Emily Kristine Pedersen.

Wikströmille kuluva kausi on ollut hankala. Hän ennätti karsiutua kauden jokaisessa kuudessa pelaamassaan kilpailussa, kunnes alkoi vihdoin viime viikolla (26:s) saada Saudi-Arabiassa juonen päästä kiinni. Syyt vaisuille otteille olivat moninaiset.

”Kun tämä kaikki (koronapandemia) alkoi, ryhdyimme tekemään Petterin (valmentaja Nykky) kanssa hieman muutosta lyöntiin, mikä on vienyt aikaa. Tässä tilanteessa on joutunut tekemään myös paljon kompromisseja omiin tapoihinsa, kun kisoissa on toimittava ’koronasäännöksillä’, ja se on ollut itselleni henkisesti kuluttavaa”, hän perusteli.

Suomalaisten panos kilpailussa oli mainio, sillä lyönnin Wikströmille hävinnyt Sanna Nuutinen (-6) ylsi top 10:een jaetulla kymmenennellä sijallaan. Kaksikon asetelmat kokivat kisan aikana melkoisen keikahduksen, sillä kisan tuloksella 75 aloittanut Wikström oli kärjessä avauskierroksen jälkeen ollutta Nuutista tiistain jälkeen yhdeksän lyöntiä perässä.

Nuutinen oli lennossa ensimmäisenä päivänä (66), mutta ei löytänyt jatkossa samanlaista vaihdetta pelattuaan kaksi peräkkäistä 72 lyönnin kierrosta.

”Tänään en päässyt birkkujen makuun vasta kuin takaysillä, ja se vaikeuttaa alle parin pelaamista. Olen pettynyt tähän päivään, mutta onneksi sain kaksi birkkua loppuun”, kauden kolmannen top 10 -sijoituksen LET-kiertueella ottanut Nuutinen sanoi.

”Kokonaisuudessa ihan ok Saudi-reissu, ja peli on menossa oikeaan suuntaan. Olen kehittynyt rautalyönneissä tämän syksyn aikana ja näissä kisoissa onnistuin muokkaamaan palloa sekä oikealle fadella että vasemmalle draw’lla tilanteen ja tuulensuunnan sen vaatiessa.”

Muista suomalaisista, Noora Komulainen (+3) oli 39:s, Elina Nummenpää (+10) 79:s, Tiia Koivisto (+12) 85:s ja Karina Kukkonen (+15) 100:s.

Emily Kristine Pedersen jätti kisassa toisen sijan jakaneet Australian Stepahanie Kyriacoun, Hollannin Anne Van Damin ja Espanjana Luna Sobron Galmesin kahden lyönnin päähän. Tanskalainen nousi kilpailussa tuplavoittajaksi, sillä hänen kipparoimansa Team Pedersen (-40) oli samanaikaisesti käydyn joukkuekilpailun ykkönen. Joukkuekisa oli tiukka, sillä Team Kyriacou jäi voittajista lyönnin päähän.

Suomalaisten kipparoimista joukkueista Team Nuutinen (-35) oli parhaana kuudes. Wikströmin joukkue oli 12:s.

Joukkueiden kapteenit valitsivat yhden pelaajan joukkueeseen draft-käytännön mukaisesti ja kolmas LET-pelaaja valikoitui ryhmään arvalla.  Joukkueessa oli myös yksi amatööripelaaja, joka sai käyttöönsä ¾ tasoituksestaan. Reiän kaksi parasta tulosta huomioitiin yhteistulokseen.

Ladies European Tour jatkuu viikon kuluttua Espanjassa käynnistyvällä kauden päätösturnauksella. Pedersen on jo varmistanut ranking-voittonsa. Nuutinen nousi tällä viikolla yhden sijan ollen nyt kahdeksantena.

Lue seuraavaksi: Sanna Nuutinen Saudi-Arabian LET-kilpailun voittotaisteluun

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje