Samooja kymppisakista sunnuntaihin – huippukierroksen takonut Välimäki nousi kohisten tuloslistalla - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Samooja kymppisakista sunnuntaihin – huippukierroksen takonut Välimäki nousi kohisten tuloslistalla

Kalle Samooja pelaamassa toista lyöntiään kolmannella reiällä, jolle syntyi lopulta päivän toinen birdie. Kuva: Getty Images.

Sami Välimäki ja Kalle Samooja iskivät lauantaina yhteensä toistakymmentä birdieä.

Suomalaisilla ET-pelaajilla oli lauantaina vauhti päällä Qatarissa Dohassa meneillään olevassa European Tourin kilpailussa. Sami Välimäki pelasi tuloksen 65 (-6), joka siirsi hänet 54 reiän jälkeen tilanteeseen -7.

Välimäki nousi tuloslistalla yli 40 pykälää jakamaan sijaa 17, kun kierros on vielä kärkipään pelaajien osalta kesken. Kymmenen parhaan joukkoon Välimäellä on matkaa kolme lyöntiä.

Välimäki teki virheettömällä kierroksellaan kuusi birdieä, joista neljä tuli kierroksen jälkimmäisellä kolmanneksella.

”Tänään kentällä oli iloinen Sami. Hyvää lyömistä koko päivän ja lopussa putosi pari hyvää puttia”, Välimäki sanoi.

Sami Välimäki oli lauantaina vahvassa vedossa. Kuva: Getty Images

Vielä hurjemmalla tahdilla kierroksensa aloitti Kalle Samooja, joka täräytti Education City Golf Clubin kentän  rei’illä 2–5 neljän birdien suoran. 14. reiän birdien jälkeen Samooja siirtyi hetkellisesti aivan kärkikahinoihin, mutta toiseksi viimeisellä tullut päivän ainoa bogey pudotti  hänet jakamaan kahdeksatta sijaa.

”Varsin hyvä nykäisy tänään. Aamulla katselin, että tiukkoja lippuja tarjolla. Piti vedellä rohkeita lähestymisiä ja oikeassa paikassa ottaa vähän iisimmin. Varsinkin viimeiset neljä reikää ovat tosi tiukkoja. Putteri oli lämmin tänään, joten luotin siihen lopussa vähän enemmän”, Samooja kertasi.

”Hyvistä asetelmista sunnuntaihin taas kerran.”

Tahtipuikkoa lauantaina on heiluttanut Espanjan Jorge Campillo. Hän on 15 reiän jälkeen kierrostaan neljä alle ja yhteistuloksessa -14. David Drysdale ja Benjamin Poke ovat espanjalaisesta lyönnin päässä, eikä Samoojallakaan oli Campilloon eroa kuin neljä lyöntiä.

Campillo on voittanut urallaan kerran Euroopan kiertueella. Alkukausi on ollut Campillolle heikko ja neljässä edellisessä kilpailussaan hän on karsiutunut kolmesti.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)