Upea loppukiri toi Sanna Nuutiselle Ruotsin LET-kilpailussa neljännen sijan - Golfpiste.com

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Upea loppukiri toi Sanna Nuutiselle Ruotsin LET-kilpailussa neljännen sijan

Sanna Nuutinen sijoittui sunnuntaina 14. kerran urallaan kärkikymmenikköön Ladies European Tourilla. Kuva: Getty Images

Päivän parhaan tuloksen pelannut Nuutinen iloitsi rautoihin vaihdettujen uusien varsien toimivuutta.

Sanna Nuutisen (-8) askelmerkit olivat täydellisesti kohdillaan Ruotsin länsirannikolla pelatun Ladies European Tourin kilpailun finaalikierroksella. Nousujohteisen turnauksen pelannut helsinkiläinen jakoi isäntämaan Linn Grantin kanssa päätöspäivän kovinta tulosta, 62, ja kiipesi Didriksons Skaftö Openissa komeasti neljännelle tilalle.

Toisen kierroksen jälkeen kymmenettä sijaa jakanut Nuutinen teki sunnuntaina viisi birdieä ja 15. reiällä, par-nelosella, tulleen eaglen. Loput reikätulokset olivat pareja. Syystäkin oli Nuutinen hyvillään viikonlopun aikaansaannoksistaan.

”Bogey-free, 62, on aina ihan kiva. -7 ei ole oma henkilökohtainen ennätys, muutaman kerran olen -8 pelannut. 62 on kuitenkin alhaisin tulos. Olen tyytyväinen”, hän sanoi.

Nuutisen eagle syntyi, kun hän oikaisi aggressiivista pelitapaansa noudattaen avauksensa vasemmalle doglegin tekevällä väylällä kulman yli karhekkoon 40 metrin päähän reiästä, ja nosti lob-wedgellään pallon oikeaan osoitteeseen.

”Kiva oli paluu LET:n arkeen, pääsee taas tähän top-kymppi-leikkiin mukaan. Oli muutama oppiviikko, kun pelattiin isompia kisoja, eikä tullut top-kymppejä, mutta tästä on hyvä jatkaa ensi viikkoon.”

Nuutinen vaihtoi ennen Skaftö Golfklubbin kentällä pelattua kilpailua rautoihinsa uudet Aerotech SteelFiber -varret.

”Ne ovat vähän kevyemmät kuin teräsvarret. Pääsin heti testaamaan rautojen toimivuutta ensimmäisen päivän myrskyssä. Pakko myöntää, että olen tyytyväinen mailoihini. Niiden avulla lähdetään sitten metsästämään ensimmäistä LET-voittoa”, kiertueen rankingissa kolmantena jatkava Nuutinen kertoi.

Pauline Roussin Bouchard ei ehtinyt olla kahtakaan viikkoa ammattilaisena, debytoituaan voittajana Ladies European Tourilla Kuva: Getty Images

Kyseessä oli Nuutisen kauden seitsemäs ja top 10 -sijoitus Ladies European Tourilla. Koko urallaan hän on saavuttanut 14 top-kymppiä LET-kiertueella, kaikki ovat tulleet viimeisen kahden vuoden sisällä. Eroa Ruotsin kilpailun voiton vieneeseen Pauline Roussin Bouchardiin (-11) kertyi kolme lyöntiä.

Ykköstila oli elokuussa ammattilaiseksi ryhtyneelle 21-vuotiaalle ranskalaiselle ensimmäinen Ladies European Tourilla. Hän pohjusti voittonsa pelaamalla Skaftön par 69 -kentällä lauantaina hurjan tuloksen, 60. Voittotaistelu meni neljän lyönnin etumatkasta huolimatta jännittäväksi, sillä Linn Grant ja Argentiinan Magdalena Simmermacher jäivät niukalla marginaalilla jaetulle kakkostilalle.

Simmermacher johti kilpailua lyönnillä 16 reiän jälkeen, mutta sortui toiseksi viimeisellä ratkaisevasti bogiin ja joutui päästämään birdien tehneen Roussin Bouchardin lopullisesti edelleen.

Pohjoismaalaisten panos turnauksessa oli hieno: Grantin ja Nuutisen ohella top 10:een tai jaetulle sijalle ylsivät myös ruotsalaiset Beatrice Wallin, Ingrid Lindblad ja Pernilla Lindberg sekä Tanskan Nicole Broch Estrup. Heistä Wallin ja Lindblad ovat amatöörien kirjoissa.

Niin ikään kilpailun parhaaseensa, 66, sunnuntaina yltänyt Tiia Koivisto (par) nousi mukavasti jaetulle 17. sijalle. Krista Bakker, Elina Nummenpää ja Karina Kukkonen karsiutuivat.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje