Ukkomiehenä menestyksenhakuun - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Ukkomiehenä menestyksenhakuun

Roope Kakko palaa torstaina kisakentälle reilun seitsemän kuukauden tauon jälkeen © Getty Images

Roope

Roope Kakolla tulee heinäkuussa kahdeksan vuotta täyteen ammattilaisena. Amatööriura päättyi, kun Kakko voitti amatöörinä Espoossa Challenge Tourin kisan kesällä 2004. Päätyömaana on ollut Challenge Tour, varsinainen ET:n pelioikeus hänellä on ollut vain kaudella 2011, joka kuitenkin päättyi toukokuun toisella puoliskolla järjestyksessään kuudenteen kisaan Madeiralla.

Kakon pitkään vihoitelleessa jalassa diagnosoitiin akillesjänteen repeämä, hän pääsi leikkaukseen heinäkuussa ja täysipainoisen lajiharjoittelun parini vasta loppusyksystä. Onni onnettomuudessa on se, että Kakko sai Mikko Ilosen tavoin siirrettyä pelioikeutensa vuodelle 2012. Hän on nyt kategoriassa 11 d toiseksi viimeinen pelaaja.

Käytännössä se tietää sitä, että kisoja ensimmäiseen re-rankingiin, toukokuun toiselle puolelle asti tulee arviolta viisi.

”Niissä kisoissa pitäisi pelata hyvin, nousta tässä noin 40 pelaajan kategoriassa numero 11 ensimmäiseen puoliskoon. Se toisi paremman rankingin loppukaudeksi ja tietty myös kisoja lisää”, Kakko kertoi perjantaina valmistautuessaan Elmo-poikaansa hoitamalla häihinsä.

Harjoitusleriä Floridassa

Kakko harjoitteli syksyllä pitkään perheen Orlandossa ja palasi Suomeen vasta joulun alla joutuen Seutulasta suoraan polttareihinsa.

”USA:ssa treenasin ja pelasin paljon ja mielestäni myös hyvin Kevin Smeltzin oppien mukaan. Olen tyytyväinen siihen, missä kulmassa tulen palloon, hallitsen paremmin aiemmin ongelmaa tuottaneen ranteen asennon. Aiemmin syksyllä perisyntinä oli (amatööreille tuttu) ylävartalon aikainen kiertyminen palloon tultaessa ennen lannetta. Siitä olen päässyt eroon, kaikkinensa lyöminen näyttää ja tuntuu paremmalta”, Roope valaa uskoa mahdollisuuksiinsa.

”Selvää on se, että kisaaminen on eri juttu kuin pelkkä rangella lyöminen tai harkkakierrokset. Nyt ei ole kuitenkaan mahdollisuus tai tavoite lähteä hakemaan kokemusta, vaan menestystä. Fyysinen kunto on hyvä, olen polkenut pyörää, juossut vedessä, ensimmäistä kertaa kolmeen vuoteen myös ulkona ilman kipua. Jalka oli marraskuun lopulle asti hieman arka, nyt jo mainiossa kunnossa”.

Into korkealla

Roope

Euroopan Tourin kisoja Kakko on pelannut yhteensä 34 ja päässyt 18 kertaa jatkoon. Paras meriitti on Irish Openin (2009) seitsemäs tila ja sen tuoma 105.000 euron shekki. Menestyskulku katkesi pahasti samana kesänä. Jalkavaivainen Kakko pääsi kuitenkin karsintojen kautta syksyllä 2010 varsinaisen pelioikeuden haltijaksi. Nyt lähtee viiveellä ensimmäinen ”täysi vuosi” ET:lla,kisojen määrä on kuitenkin vielä iso arvoitus.

”Sen olen tässä reilun seitsemän kuukauden tauon aikana tajunnut moneen kertaan, että rakastan todella golfia ja pelaamista. Kyllä on hienoa lähteä matkaan, harjoittelu aiempaa terveempänä on sekin ollut melkoista juhlaa”.

Hän uskoo pääsevänsä alkuvuodesta Etelä Afrikan perättäisten kisojen ( Africa Open, Jobu Open) lisäksi näyttämään taitojaan ennen kesää myös Sisiliaan, Andaluciaan sekä Madeiralle. Määrä voi nousta, sijoitus top-teniin tuo lähes poikkeuksetta kutsun seuraavaan kisaan. Näin Kakko purjehti 2009 Italian avoimista (8.) Irlantiin…

Sponsorikuviot hänellä ovat vielä pitkälti auki. Caddie löytyi Etelä-Afrikan kisoihin kaveripiiristä. Innokas golfari Riku Heinonen lähtee Roopen avuksi omin kustannuksin. Ennusmerkit ovat paremmat kuin loppuvuodesta 2004 Kakon pelatessa uransa kolmannen ET-kisan Etelä-Afrikassa. Tuolloin hänen paikallinen mailapoikansa tyhjensi bägistä osan Roopen arvotavaroista. Uudesta bägistä löytyy nyt 12 Callawayn mailaa sekä Titleistin 54 asteinen wedge, myös Taylor Maden vuosia vanha spooni.

Louis

Africa Open pelataan kahden edellisvuoden malliin East London Golf Clubilla. Viimevuonna paras oli uusinnan jälkeen Louis Ooshuizen (-16). Kakko karsiutui lyönnillä tuloksin 71-76. Oosthuizen on yhdessä Retief Goosenin kanssa kisojen suurin suosikki. Kisassa ovat mukana lähes kaikki ET:n karsintojen ja Challenge Tourin kautta kortin kiertueelle saaneet pelaajat. Palkintosumma on totutun pieni, tasan miljoona euroa.

Seuraavalla viikolla pelattavassa Jobu Openissa Kakko on niinikään mukana. Tuolloin palkintopotti on 300.000 euroa suurempi.

Teemu Tyry

Roope Kakon kotisivut

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje