U.S. Women’s Openin palkintopotti lähes kaksinkertaistui 10 miljoonaan dollariin - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

U.S. Women’s Openin palkintopotti lähes kaksinkertaistui 10 miljoonaan dollariin

Yuka Saso kuittasi vuonna 2021 San Franciscossa pelatun U.S. Women's Openin voitosta miljoona dollaria. Kuva: Getty Images

Naisten huipputurnausten kokonaispalkintosummat alkavat hiljalleen nousta ansaitsemalleen tasolle.

Yhdysvaltain golfliitto (USGA) ilmoitti perjantaina, että naisten major-turnauksiin kuuluvan U.S. Women’s Openin kokonaispotti nousee tänä vuonna kymmeneen miljoonaan dollariin. Kokonaispalkintosumman lisäys on melkoinen, sillä kolmena edellisenä vuotena turnauksen potissa oli yhteensä 5,5 miljoonaa taalaa.

Potti on historian suurin naisten golfissa. Kesäkuussa Pine Needles -kentällä Pohjois-Carolinassa pelattavan kauden toisen majorin voittaja kuittaa 1,8 miljoonaa dollaria, mikä tulee vastaavasti olemaan korkein yksittäinen palkintosumma naisten turnauksissa.

Vertailun vuoksi, vain kolme pelaajaa ansaitsi LPGA-kiertueella viime kaudella enemmän kuin 1,8 miljoonaa dollaria.

Palkintorahojen tuntuvan lisäyksen taustalla on terveydenhuoltoalalla USA:ssa toimiva ProMedica, joka on kaikkien aikojen ensimmäinen USGA:n mestaruusturnausten sponsori.

USGA:n toimitusjohtajan Mike Whanin mukaan U.S. Women’s Openin kokonaispalkintosumma nousee jatkossa 11 miljoonaan ja sitten 12 miljoonaan dollariin viiden seuraavan vuoden aikana.

Vuoden 1999 U.S. Women’s Openin voitosta 315 000 dollaria tienannut Juli Inkster vitsaili kilpailun palkintopotin olevan nyt niin houkuttelevalla tasolla, että hän aikoo jatkaa voiton uusimisen tavoittelua vielä ”muutaman vuosikymmenen ajan”.

”Tämä on valtava edistysaskel naisten urheilussa. Naiset tekevät todella lujasti töitä, ja joskus tuntuu siltä, että ahkeruutta ei palkita. U.S. Women’s Openin voitto saattaa muuttaa pelaajan elämän”, seitsenkertainen major-voittaja sanoi.

Myös R&A kertoi viime elokuussa, että Women’s Openin palkintopotti kohoaa tänä vuonna 6,8 miljoonaan dollariin, mikä on yli kaksi kertaa enemmän kuin vuonna 2018. Hieman myöhemmin ilmoitettiin Chevronin korvaavan All Nippon Airwaysin ANA Inspiration -turnauksen sponsorina. Jatkossa Chevron Championshipin nimellä tunnettavan kilpailun kokonaispalkintosumma nousee täksi kaudeksi 3,1 miljoonasta viiteen miljoonaan taalaan.

Kahdessa muussa naisten majorissa, Women’s PGA Championshipissä ja Evian Championshipissä on molemmissa jaossa tänä vuonna 4,5 miljoonaa dollaria

LPGA Tourin finaaliturnauksessa CME Group Tour Championshipissä on siinäkin viiden miljoonan dollarin palkintopotti, josta voittajan osuus on 1,5 miljoonaa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje