[11][15]

[11][15]
Kilpagolf - Major

U.S. Senior Open Maggertille

Jeff Maggert saavutti upean voiton Del Paso Country Clubilla pelatussa turnauksessa. Kuva: Getty Images

Jeff Maggert (-10) otti Sacramentossa kauden toisen major-voittonsa Champions Tourilla. Hän pelasi U.S. Senior Openin neljännellä kierroksella tuloksen 65, ja jätti puolustavan mestarin Colin Montgomerien kahden lyönnin päähän.

Yli 50-vuotiaiden majorit ovat olleet viime aikoina kolmen pelaajan juhlaa. Maggert (2), Montgomerie (3) ja Bernhard Langer (3) ovat voittaneet kaikki kahdeksan edellistä turnausta.

”Tämä tyydyttää minua, sillä Champions Tourilla pelaa nyt ne samat kaverit, joita yritin päihittää 20 vuotta sitten”, 51-vuotias Maggert sanoi.

Hän voitti ensimmäisen seniorimajorinsa (Regions Tradition) Alabamassa viime kuussa. Tämän lisäksi Maggertilla on vyöllään yksi muu voitto (Missisippi 2014) Champions Tourilta.

Maggert voitti yli 20 vuoden aikan kolme kisaa PGA Tourilla, viimeisimmän kauden 2006 St. Jude Classicissa. Champions Tourilla samansuuruinen määrä voittoja on tullut hieman yli vuoden aikana.

”Minulla oli muutamassa U.S. Openissa hyvä meininki päällä, mutta en tainnut olla tarpeeksi kypsä viemään hommaa loppuun saakka”, hän sanoi. ”Olen oppinut paljon asioita iän myötä, pelasin täällä vakaasti ja hyvin.”

Maggert kuittasi voitollaan 675 000 dollaria ja paikan ensi vuonna Oakmontissa pelattavaan U.S. Openiin.

Kisaa 54 reiän jälkeen johtanut Langer jakoi kolmannen sijan Grant Waiten kanssa. Muista eurooppalaisista Barry Lane (-3) oli 12:s ja Miguel Angel Jimenez (-1) 17:s.

Kisan kärjessä kaksi ensimmäistä päivää ollut Tom Watson, 65, on edelleen täyttä terästä. Nyt tuli saaliiksi seitsemäs tila. Watson jäi voittajasta viiden lyönnin päähän.